Dry January: zeg ‘ja’ tegen een alcoholpauze

U bekijkt een pagina uit het archief 27-12-2021

De dagen zijn kort, u zit meer binnen en u wilt het thuis gezellig maken. Aan het eind van de middag schenkt u een welverdiend glas rode wijn in. Dat hoort bij deze tijd van het jaar, toch? Of is het stiekem een gewoonte geworden? Ook benieuwd wat een maand niet drinken met u doet? Doe net als duizenden anderen mee met Dry January!

Veel mensen drinken wel eens alcohol. Vaak is dit gewoontegedrag. Een glas wijn of bier drinken is nu eenmaal lekker ter ontspanning. Maar wat nu als we in de maand januari helemaal geen alcohol drinken? Zou het moeilijk zijn om de alcohol te laten staan? Heeft het écht een positief effect op het lichaam? Vanaf nu kunt u zich inschrijven voor Dry January op www.ikpas.nl.

IkPas helpt

Succesvol pauzeren tijdens Dry January kan een uitdaging zijn. In die maand ligt er een dipje op de loer. Als u zich inschrijft op www.ikpas.nl ontvangt u tips, artikelen en badges die  helpen en stimuleren om geen alcohol te drinken. Uit onderzoek blijkt dat ruim driekwart van de deelnemers aan IkPas het de hele maand volhoudt. Bovendien voelt 60% van de deelnemers zich mentaal of lichamelijk fitter, 55% slaapt beter, 32% voelt zich gezonder en 31% valt af. Schrijf u nu in! Doe alleen mee of als team met familie of vrienden. Ervaar zelf wat een alcoholpauze met u doet!

Meer ondersteuning nodig?

Maakt u zich zorgen over uw eigen alcoholgebruik, of het alcoholgebruik van iemand in uw omgeving? Dan kunt u (gratis) in gesprek met een professional van Iris in de Buurt, Margriet de Winkel via e-mail m.winkel@iriszorg.nl of Armida Panka via e-mail: a.panka@iriszorg.nl.