Duofiets gratis beschikbaar voor inwoners Hengelo

Met ingang van april 2021 is er voor inwoners van Hengelo gratis een duofiets te reserveren bij Slotboom Tweewielers in Hengelo. De fiets is door Groene Kruis Hengelo geschonken aan de gemeente en bedoeld voor mensen die graag fietsen maar dat zelf niet meer kunnen. De duofiets is uitgerust met elektrische trapondersteuning.


Duofiets

Een duofiets is een driewielfiets waarbij de gebruikers naast elkaar zitten. Hierdoor kun je goed met elkaar praten en heb je allebei goed zicht. Eén persoon stuurt en beide berijders kunnen trappen. Bij de sociale teams was al enige tijd vraag naar een duofiets. We zijn dan ook erg blij met de sponsoring van het Groene Kruis en de medewerking van Slotboom, dat de stalling en het onderhoud voor zijn rekening neemt. Met dit initiatief wordt voor veel mensen hun wereld ineens een stuk groter. Bovendien is het goed om buiten te zijn en om voldoende te bewegen.

Reserveren

U kunt de duofiets reserveren bij Slotboom Tweewielers in Hengelo. Slotboom is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30-18.00 uur, donderdag van 8.30-20.00 uur en zaterdag van 8.30-16.00 uur. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer (0575) 46 72 78.

Over Stichting Het Groene Kruis

De stichting is opgericht in 2006 na opheffen van de Vereniging Het Groene Kruis. Door de verkoop van het oude Groene Kruisgebouw aan de Kastanjelaan heeft de stichting kapitaal beschikbaar, dat bestemd is voor ondersteuning van zorg en welzijn aan inwoners, verenigingen of instellingen in Hengelo (en directe omgeving). Sponsoring van de duofiets is hier een mooi voorbeeld van. Meer informatie over de Stichting Het Groene Kruis vindt u op www.groenekruishengelogld.nl.