Duurzaam dak voor café de Jongens Hengelo

U bekijkt een pagina uit het archief 07-07-2020

Om hun pand te verduurzamen wil café de Jongens het dak isoleren. Hiervoor willen b en w de Maatschap de Jongens, eigenaar van het pand, een stimuleringslening verstrekken die normaal gesproken alleen voor non-profitorganisaties is bestemd. De verbouwing levert een bijdrage aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente.


Geen winstoogmerk

Maatschap de Jongens heeft geen winstoogmerk met het pand dat café de Jongens huisvest. De maatschap is drie jaar geleden in het leven geroepen door een tiental Hengeloërs om het pand aan de Bleekweg 3 te kopen en zo verloedering van het centrum tegen te gaan. Het pand was toen al lange tijd onverkoopbaar. Door hun inspanningen kwam er een moderne horecagelegenheid, waar heel Hengelo (Gld) trots op kan zijn. De maatschap wil nu hun pand graag verduurzamen, maar heeft hiervoor niet de financiële middelen. Reguliere financiering bleken ook niet mogelijk en daarom doet De Jongens een beroep op de gemeente.

Stimuleringsregeling

De stimuleringslening voor de duurzame verbouwing wordt verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Omdat de lening eigenlijk alleen voor non-profitorganisaties is, moet de gemeente toestemming geven. B en w beschouwt het gedachtegoed van Maatschap de Jongens vergelijkbaar met die van een non-profitorganisatie en gaat daarom akkoord.

Meer info

Op Morgen, voor ons klimaat

Op Morgen is een platform waar we onze krachten bundelen voor een beter klimaat. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame toekomst voor onze (klein)kinderen. In Bronckhorst zijn al veel mooie initiatieven. Laten we deze verhalen delen en elkaar inspireren om samen in actie te komen voor de toekomst. Op Morgen is voor iedereen die groen, duurzaam en toekomstbestendig denkt en vooral ook doet!