Elektrisch Rijden Ervaring: 23 maart, 30 maart en 6 april

Overweegt u het kopen of leasen van een schone elektrische auto, maar durft u nog niet, denkt u dat het te duur is of ziet u andere bezwaren? Meld u dan aan voor de Elektrisch Rijden Ervaring! U kunt op 23 en 30 maart en 6 april een proefrit maken in verschillende nieuwe of gebruikte elektrische auto’s naar keuze. Naast deze mooie mogelijkheid om elektrisch rijden in uw eigen omgeving te ervaren, krijgt u onderweg uitgebreide informatie.

Zelf kiezen in welke auto u de proefrit maakt

U kunt kiezen uit diverse modellen, zoals onder andere een Audi e-tron en Jaguar i-Pace. Maar u kunt ook kennis maken met elektrische auto’s die betaalbaarder zijn, zoals de Volkswagen e-Golf, Hyundai Ioniq en Kona, Nissan Leaf, Kia e-Niro of Fiat 500e. Of de Renault Zoe, die ook als scherp geprijsde, gebruikte auto te rijden is. Deelnemers aan de Elektrisch Rijden Ervaring rijden steeds tussen 11.00 en 15.00 uur van de ene plaats naar de andere. Op 23 maart loopt de route tussen Hengelo en Vorden, op 30 maart tussen Hummelo en Zelhem, op 6 april tussen Steenderen en Drempt. 13 april is een uitwijkdag, voor het geval het op een van de dagen erg slecht weer is.

Inschrijven

Wilt u graag een proefrit maken, schrijf u dan vooraf in via www.bronckhorst.nl/elektrischrijden. Daarbij geeft u de gewenste dag, de gewenste startplaats, het gewenste tijdstip en de gewenste auto’s aan. Als de auto naar keuze op de gewenste dag volgeboekt is, krijgt u een andere dag aangeboden. Ook rijden in meer dan twee auto’s of bijvoorbeeld op meerdere dagen is mogelijk, mits er nog een auto beschikbaar is. Vol is helaas vol. U moet een geldig rijbewijs hebben én meenemen. U rijdt zelf, een begeleider zit er namens de organisatie of de deelnemende dealer naast om u alles uit te leggen en vragen te beantwoorden. U stapt in de ene plaats in, rijdt via een bepaalde route naar de andere plaats, stapt daar in een andere auto en rijdt terug. De ritjes duren ongeveer een kwartier.

Opstaplocaties

23 maart Hengelo: gemeentehuis,  Elderinkweg 2
Vorden: Kultuurhus, Raadhuisstraat 6
30 maart Hummelo: de Ruimte, Dorpsstraat 22
Zelhem: het Witte paard 2.0, Ruurloseweg 1
6 april Drempt: Dorpshuis, Kerkstraat 89
Steenderen: het Anker, J.F. Oltmansstraat 7

Schoner rijden

De media staan bol van berichten over de noodzaak van schonere lucht en minder opwarming, over de klimaatafspraken in Parijs en over elektrisch rijden. Wij zijn zo gelukkig om in een gebied te wonen met veel groen en gezonde lucht, maar ook wij kunnen daarin nog verbetering brengen. Daarom ondersteunt de gemeente Bronckhorst activiteiten op het gebied van schoner rijden, zoals deze Elektrisch Rijden Ervaringen.

Samenwerking

De Elektrisch Rijden Ervaring wordt georganiseerd door de gemeente Bronckhorst samen met de EV Coöperatie. De EV Coöperatie heeft als doel om mensen te laten ervaren dat elektrisch rijden echt indrukwekkend leuk is. Ze werken voor deze dagen samen met lokale dealers zoals Herwers (Hyundai, Renault en Nissan), Van Mossel Kia, Van Mossel Jaguar en Autohaas (Audi en Volkswagen). Deze dealers stellen auto’s en soms ook mensen ter beschikking. Ook het team van de EV Coöperatie kan u alles vertellen over de auto’s, over elektrisch rijden en over het opladen.

Meer info

WIN weekendje weg mét elektrische auto!

Onder alle deelnemers verloten we een weekendje weg met de e-Golf en een Surprise Me bon t.w.v. € 200,- (www.srprs.me). U gaat met de e-Golf op (city)trip met de bestemming en accommodatie als verrassing. Eén ding is zeker; voor alles is gezorgd en het wordt een fantastisch weekend!