Energiedisplay helpt energie te besparen

U bekijkt een pagina uit het archief 12-05-2021

Weet u precies hoeveel gas en stroom u dagelijks verbruikt? Met een energiedisplay dat aangesloten is op uw slimme meter maakt u dit makkelijk inzichtelijk. En wat blijkt? Huishoudens met een energiedisplay verbruiken minder energie, wijst een recent onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en de Universiteit Tilburg uit. Heeft u thuis een slimme meter van 2014 of jonger? Dan kunt u uw eigen display bestellen met munten uit de Op Morgen Energiebox.

Onderzoek

Het onderzoek vergeleek drie soorten energieverbruiksmanagers, die het eigen energieverbruik voor huishoudens zichtbaar maken: een e-mail + webapplicatie, een app op smartphone of tablet, en een eenvoudig in-home display. Het zogeheten in-home display blijkt het effectiefst omdat deze gedetailleerde, real-time feedback geeft die continue zichtbaar is in huis. Hierdoor is een besparing van wel van 2,2 procent voor elektriciteit en 6,9 procent voor gas te behalen.

Display van Agem Energieloket

Bij de deelnemende ondernemers van de campagne ‘Op Morgen Energiebox’ kunt u tegen inlevering van 5 munten een voucher ophalen voor een energiedisplay van het Agem Energieloket. Op de voucher staat een unieke code, die eenmalig geldig is. Op de achterkant van de voucher staat beschreven hoe u uw energiedisplay gemakkelijk verzilvert. Er is maar een beperkt aantal energiedisplays beschikbaar. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Op Morgen'.