Financiële moeilijkheden?

U bekijkt een pagina uit het archief 31-03-2020

Heeft u moeite om rond te komen? Bent u bang om in de schulden te raken en wilt u dat voorkomen? Vraag om hulp voordat de situatie uit de hand loopt. De gemeente geeft gratis advies en hulp met het project ‘Vroeg Eropaf’. Inwoners kunnen in bepaalde situaties in aanmerking komen voor een bijdrage of financiële tegemoetkoming van verschillende instanties. Bijvoorbeeld als iemand een laag inkomen en weinig vermogen heeft. In dit artikel besteden we aandacht aan de dienstverlening van de Stadsbank Oost Nederland.

Wat is en doet de Stadsbank Oost Nederland?

De Stadsbank helpt mensen met financiële problemen, als zij er zelf niet (meer) uitkomen. Dit kan kort- en langdurige financiële hulp zijn. Medewerkers van de Stadsbank zijn één dag per week aanwezig op ons gemeentehuis. De Stadsbank werkt in opdracht van 22 gemeenten in de Achterhoek en Twente.

Aanmelden bij de Stadsbank

Aanmelden kan in overleg met de consulenten van Vroeg Eropaf. Wanneer we samen tot de conclusie komen dat inzet van de Stadsbank voor u de beste oplossing is, melden we u aan voor een intakegesprek. U kunt zich ook zelf rechtstreeks aanmelden, als u daar behoefte aan heeft. Dit kan via de website www.stadsbankoostnederland.nl.

Welke diensten biedt de Stadsbank?

Tijdens het intakegesprek wordt samen met u bekeken welke dienst het beste bij u past. Dit kan zijn: budgetbeheer, budgetzorg, schulden oplossing, beschermingsbewind, persoonlijke leningen of Wsnp-verklaringen.

Meer informatie?

De consulenten van Vroeg Eropaf helpen u graag! Neem eens contact met ons op via tel. 06 - 86 82 97 81 of 06 - 86 80 91 71.