Fotowedstrijd: verborgen schatten van Bronckhorst

Deze weken staan bij onze gemeente in het teken van de Omgevingsvisie: een visie die gaat over onze toekomstige leefomgeving. Hiervoor organiseren we allerlei activiteiten die gaan over de leefomgeving, de economie en het klimaat in de toekomst. Zoals de fotowedstrijd ‘De verborgen schatten van Bronckhorst’. Welke plekken verdienen extra aandacht, zijn de moeite waard om verder te verkennen of bent u trots op? Maak een foto van deze bijzondere plek en doe mee aan de fotowedstrijd! U maakt kans op een polaroidcamera of dinerbon!

De fotowedstrijd

De hele maand oktober kunt u meedoen aan de wedstrijd ‘De verborgen schatten van Bronckhorst’. Gaat u erop uit in Bronckhorst bijvoorbeeld voor een wandeling of fietstocht? Maak die mooie foto. We zijn heel benieuwd naar uw inzendingen en kijk op Bronckhorst! Op www.bronckhorst.nl/verborgenschatten ziet u de voorwaarden, waar u uw inzending heen kunt mailen en wat u kunt winnen.

Verborgen schatten

Ter inspiratie gingen de burgemeester en de wethouders al op zoek naar hun ‘verborgen schat’.

Evert Blaauw, wethouder: "Mijn ‘verborgen schat van Bronckhorst’ is “De Langenberg”. De enige berg in Bronckhorst. Van vuilstort veranderd in een mooi stukje natuur, met een prachtig uitzicht en ruimte voor motortrial (ZAMC). Een duurzame ontwikkeling, die in de toekomst nog meer duurzaamheid kan bieden."
 

Willem Buunk, wethouder - Mijn 'verborgen schat’ ligt niet echt verborgen, maar aan een doorgaande weg. Het is de locatie van aannemers- en timmerbedrijf De Vries in Hummelo. Een prachtige locatie in het buitengebied, aan een met majestueuze eiken omzoomde weg. Het bedrijf specialiseerde zich in restauraties en draagt zo bij aan de instandhouding van ons erfgoed. Veel monumenten in onze gemeente zien er dankzij hun vakwerk schitterend uit. Dat geldt ook voor hun eigen bedrijfslocatie. Het huis en de achterliggende werkplaats vormen een prachtig geheel met het omliggende landschap. Een mooi voorbeeld hoe bedrijven een logische plek in ons buitengebied innemen.

Paul Hofman, wethouder - Goed verscholen bij Drempt ligt een prachtig stuk natuur van 30 hectare tegen de Oude IJssel. Deze natuurstapsteen met natte natuur maakt onderdeel uit van het Gelderse Natuur Netwerk en is een klein paradijs voor vogels zoals de Rietzanger. Ook levert dit een bijdrage aan een klimaat robuust landschap en is het een mooie wandelplek. Tenminste, als je deze verborgen parel weet te vinden.
Marianne Besselink, burgemeester - Mijn ‘verborgen’ schat is kasteel Hackfort. Niet echt verborgen, maar een mooie plek waar historie zich verenigt met vernieuwing. En dat alles omringt door prachtige natuur en knooppunten van fiets- en wandelpaden. Kortom, een plek waar alles samenkomt.

Meer info

Meer informatie over de Omgevingsvisie is te vinden op www.bronckhorst.nl/omgevingswet.