Gezocht: Taalcoaches voor het geven van begeleiding bij de Nederlandse taal

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om Oekraïense vluchtelingen en statushouders te begeleiden bij het leren van de Nederlandse taal. Deze taalbijeenkomsten zijn bedoeld voor alle nieuwkomers in onze gemeente om zo ‘praktisch’ Nederlands te leren, zodat zij zich hiermee in het dagelijks leven kunnen redden oftewel sociaal redzaam leren te zijn. Het is leerzaam, interessant en bijzonder dankbaar werk.

Training  

Voordat u als taalcoach aan de slag gaat met het geven van deze waardevolle begeleiding, volgt u een korte training van 4 dagdelen (op een ochtend of middag, ongeveer 3 uur per dagdeel). U ontvangt hiervoor uiteraard het benodigde cursusmateriaal. We verwachten begin juli met deze training te beginnen. Deze wordt gegeven door Nt2 taaldocent Hedwig Klein Gunnewiek van Taalhuis Oost-Achterhoek en vindt plaats in ons gemeentehuis. Deelname aan deze ‘Basistraining voor Taalcoaches’ ontwikkeld door de Stichting Lezen & Schrijven is uiteraard gratis. Na afloop ontvangt u dan ook van hen een certificaat. Afhankelijk van de vraag, investeert u gemiddeld zo’n 2 à 3 uur per week aan de begeleiding van taalvragers bij het leren van de Nederlandse taal.  

Interesse? 

Meldt u zich dan aan via oekraine@bronckhorst.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Kirsten Remerie via tel. (0575) 75 02 50. Na aanmelding ontvangt u verdere informatie en hoort u op welke dagen de trainingen zijn.