Gladheidbestrijding 2019-2020

U bekijkt een pagina uit het archief 12-11-2019

De zoutloods van de gemeente is gevuld, de strooiwagens zijn gecontroleerd en de strooiroosters gereed. Oftewel: wij zijn klaar voor een nieuw seizoen gladheidbestrijding! Dat is ook goed, want het wordt langzaam kouder en de kans op gladheid door sneeuw, nachtvorst, ijzel neemt toe. De eerste nachtvorst is al in aantocht. 

Wij stellen alles in het werk om gevaarlijke situaties die door winterweer op de weg kunnen ontstaan, te voorkomen of te bestrijden door te strooien. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat u zelf bij winterse weersomstandigheden ook extra alert bent als u in uw auto of op de fiets stapt. Net als voorgaande jaren bestrijdt de gemeente gladheid preventief. Dit houdt in dat we strooien wanneer gladheid wordt verwacht en niet pas wanneer het al glad is. Ook de provincie strooit preventief.

Meer informatie?

Voor meer informatie over de gladheidbestrijding kunt u terecht op de pagina 'Gladheid bestrijden'. Hier vindt u een kaart met alle strooiroutes en u ziet ook de kleine wijzigingen die in de routes zijn opgenomen. U kunt ons ook bereiken via telefoonnummer: (0575) 75 02 50.