Gladheidbestrijding 2020-2021

De zoutloods van de gemeente is gevuld, de strooiwagens zijn gecontroleerd en de strooiroosters gereed. Oftewel: wij zijn klaar voor een nieuw seizoen gladheidbestrijding! Dat is ook goed, want het wordt langzaam kouder en de kans op gladheid door sneeuw, nachtvorst, ijzel neemt toe. De eerste nachtvorst is al in aantocht. Wij stellen alles in het werk om gevaarlijke situaties die door winterweer op de weg kunnen ontstaan, te voorkomen of te bestrijden door te strooien.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat u zelf bij winterse weersomstandigheden ook extra alert bent als u in uw auto of op de fiets stapt. Net als voorgaande jaren bestrijdt de gemeente gladheid preventief. Dit houdt in dat we strooien wanneer gladheid wordt verwacht en niet pas wanneer het al glad is. Ook de provincie strooit preventief. De strooiroutes zijn in grote lijnen gelijk aan de routes zoals we die afgelopen winter hebben gestrooid.

Let op: routes die preventief gestrooid zijn, kunnen onverwacht toch glad zijn. De aanwezigheid van zout op de weg is geen garantie voor veilige rijomstandigheden.

Een interactieve kaart met de strooiroutes in Brockhorst en meer informatie kunt u vinden op de pagina 'Gladheid bestrijden'.