Groen licht voor verdere uitwerking visies vitale kernen Bronckhorst

U bekijkt een pagina uit het archief 16-07-2019

B en w gaven groen licht voor de verdere uitwerking van alle vier visies vitale kernen van Hengelo, Steenderen, Vorden en Zelhem. De werkgroep van Vorden presenteerde als laatste van de vier vitale kernen zijn centrumvisie. Daarmee hebben alle vier werkgroepen een basis om samen met de gemeente te werken aan het voorbereiden en uitvoeren van projecten.


Toekomstige ontwikkelingen

Wij zien de visies als uitgangspunt voor toekomstige ontwikkelingen en initiatieven in de centra van de vier grote kernen. Eerder dit jaar spraken we ons al positief uit over de visies van de werkgroepen vitale kernen Hengelo, Steenderen en Zelhem.

Bepalende rol voor de kernen

Bij het opstellen van de visies en straks ook in de uitvoering van de projecten, hebben de inwoners, bedrijven en organisaties een grote bepalende rol. De gemeente staat niet boven de partijen, alle leden van de werkgroepen zijn gelijkwaardig en trekken samen op. In de kernen organiseren de werkgroepen regelmatig activiteiten om te laten zien hoe het proces vordert en aan welke plannen wordt gewerkt.

Verdere uitwerking

Om de visies en de wensen uit te voeren gaan de werkgroepen aan de slag met verschillende projecten. Wij helpen en begeleiden. Daarnaast toetsten wij ook of de plannen aansluiten bij het gemeentelijk beleid en of de activiteiten ingepast kunnen worden in onze planning. Voor de uitwerking van de vier visies is de komende periode € 500.000 per jaar beschikbaar, waarvan € 100.000 voor het proces en € 400.000 voor planvoorbereiding en uitvoering.

Contact met de werkgroepen?

Hengelo:
Facebook: Hengelomiendarp

Steenderen:
Website: www.vitaal-Steenderen.nl

Vorden:
Facebook: Vitale-Kern-Vorden

Zelhem:
Facebook: vitalekernenzelhem
Website: www.vkzelhem.nl