Groot onderhoud N319 Zutphen – Ruurlo

U bekijkt een pagina uit het archief 07-07-2020

Provincie Gelderland werkt in de komende maanden aan de N319 tussen de N314 bij Warnsveld en de Groenloseweg in Ruurlo. Houdt u rekening met langere reistijd en omleidingen tussen 29 juni en 28 september 2020. De provincie voert onderhoudswerk uit en verbetert de verkeersveiligheid. De werkzaamheden zijn opgedeeld in vijf fases. De eerste fase is van 6 t/m 13 juli. Dan is het weggedeelte tussen de rotonde N314/N319 (Zutphen) en de rotonde N319/N316 (Vorden) aan de beurt. Voor de aanpassingen aan de kruising van de Dennendijk gaat de weg een weekend dicht.

Een overzicht van alle aanpassingen aan de weg is te vinden op gelderland.nl/N319-Zutphen-Ruurlo. Daar staat ook de planning van de volgende fases.

Fietsers

Het gemotoriseerd verkeer is bij de omleidingen wat langer onderweg. Op het moment dat er werkzaamheden aan of bij het fietspad zijn, krijgen fietsers ter plekke aanwijzingen voor een alternatieve route. Deze kost niet of nauwelijks meer reistijd.

Fase 1

Op 6 juli start provincie Gelderland het groot onderhoud aan de N319 aan de kant van Warnsveld. Daarnaast zijn er werkzaamheden voor het vervangen van inritten, veiliger maken van fietsoversteken en verwijderen van parkeerhavens. Verkeerslichten zorgen voor doorstroming van het verkeer.

Weekendafsluiting N319: van 10 t/m 13 juli

Voor de aanpassingen aan het kruispunt met de Dennendijk, tussen Warnsveld en Vorden, gaat de weg ter hoogte van het kruispunt een weekend dicht. Vanaf 10 juli 20.00 uur tot 13 juli 05.00 uur is het kruispunt afgesloten voor zowel gemotoriseerd verkeer als fietsers. De omleidingen staan op de website gelderland.nl/N319 en op de borden richting de N319. 

Overlap werkzaamheden N319 Ruurlo – Groenlo

In dezelfde periode werkt de provincie aan een ander deel van de N319. Provincie Gelderland stemt de omleidingsroutes op elkaar af. Deze overlap is noodzakelijk omdat in het najaar de N315 aan de beurt is voor groot onderhoud. Deze weg maakt onderdeel uit van de omleidingsroute voor de N319. Kijk voor informatie over de andere werkzaamheden op gelderland.nl/N319-Ruurlo-Groenlo.

Plan uw reis op tijd

Provincie Gelderland werkt samen met andere wegbeheerders aan een goed en veilig wegennet. Dit vergt regelmatig onderhoud en aanpassing. Deze werkzaamheden veroorzaken altijd hinder voor de weggebruiker. Deze hinder proberen we zoveel mogelijk te beperken. Weggebruikers kunnen helpen om de overlast en drukte te verminderen door hun weg goed te plannen, geen sluiproutes te gebruiken en aanwijzingen op borden én van verkeersregelaars op te volgen. Het wordt veiliger in het verkeer als alle deelnemers met hun volle aandacht bij de weg en andere weggebruikers zijn. Samen veilig van A naar Beter.