Heeft u als mantelzorger ondersteuning nodig?

Kom naar een mantelzorgactiviteit in februari. Ook in 2020 hebben we in Bronckhorst volop aandacht voor mantelzorgers. Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. De gemeente zet zich in om mantelzorgers zoveel mogelijk te ondersteunen.

Activiteiten en bijeenkomsten

Er zijn net als vorig jaar weer vele activiteiten en bijeenkomsten die u kunt bijwonen. Op gezette tijden plaatsen we hier een kort overzicht. Meer informatie over mantelzorgondersteuning in onze gemeente vindt u op www.bronckhorst.nl/mantelzorg of bel met (0575) 72 02 50. Hieronder vindt u de activiteiten in februari.

7 februari – Mantelzorgcafé: Zorg

Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Daarover praten kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed. U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. De sociaal consulent en een wijkverpleegkundige ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden.

Dit Mantelzorgcafé staat in het teken van het thema zorg. Wat valt er onder de WMO of WLZ? Waar kunt u terecht voor huishoudelijke hulp, dagopvang, maar ook thuiszorg en verpleeghuiszorg? Allemaal vragen die aan de orde komen. U bent op 7 februari 2020 van harte welkom in de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat 41 in Zelhem van 10.00 - 11.30 uur.

Aanmelden is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden.

24 februari – Zwemuitje jonge mantelzorgers

Op 24 februari 2020 organiseren we een zwemuitje bij Zwembad de Brink in Zelhem. Jonge mantelzorgers uit de gemeente, in de leeftijd tussen 8 en 24 jaar, zijn om 11.00 uur van harte welkom om gratis deel te nemen. Voor een lunch en wat te drinken wordt gezorgd. Deelnemers mogen ook één introducé per persoon meenemen. Aanmelden kon tot 20 februari. 

27 februari – Themabijeenkomst Voluit leven

Op 27 februari 2020 houden we in samenwerking met GGNet een themabijeenkomst ‘Voluit leven’ voor (GGZ-)mantelzorgers over het omgaan met naasten met psychische problemen. De bijeenkomst is in De Gouden Karper, Dorpsstraat 9, Hummelo. Vanaf 19.00 uur is de inloop, we starten om 19.15 uur. Eindtijd rond 21.00 uur.

Voluit Leven

Leven met een familielid of naaste met psychische problemen kan belastend zijn. Er kunnen allerlei praktische problemen spelen, maar ook gevoelens van onmacht, verdriet, angst en onzekerheid. Mantelzorgers kunnen het lastig vinden om met deze gevoelens om te gaan. Tijdens de bijeenkomst gaan we onder meer hierop in, worden tips en oefeningen gegeven hoe op een andere en ‘gezondere’ manier met jezelf en de situatie om te gaan. Kortom, om voluit te leven.

Heeft u interesse? Deelname is gratis. Aanmelden kan via onderstaand aanmeldformulier of bellen met (0575) 720 250.

Naar het aanmeldformulier 'Voluit leven'