Het Steenders Landschap is Duurzame Ster 2019!

U bekijkt een pagina uit het archief 04-01-2020

De Duurzame Ster van 2019 is overhandigd aan Het Steenders Landschap. Zij ontvingen de ster omdat ze al jaren veel tijd en aandacht besteden aan het landschap rond Steenderen. Vele vrijwilligers werken aan het verbeteren van het landschap en herstellen van de biodiversiteit. Het Steenders Landschap is sinds 2004 een belangrijke motor voor het onderhoud en herstel van het landschap en een inspirator voor andere inwoners en organisaties. Wethouder Paul Hofman van duurzaamheid onthulde de speciale stertegel op 18 december bij het gemeentehuis.

Speciale onderscheiding

De Duurzame Ster is een speciale onderscheiding voor een inwoner of organisatie die op een bijzondere manier bijdraagt aan duurzaamheid in zijn of haar woonomgeving. Dit is een waardering die de gemeente op eigen initiatief uitreikt. Aanmelden hiervoor was niet mogelijk.

Eerdere winnaars

Het is de derde keer dat de Duurzame Ster wordt uitgereikt. Vorig jaar ging de eretitel naar energiecoöperatie Wichmond-Vierakker. Zij kregen de ster omdat ze als eerste energiecoöperatie in de gemeente de motor achter het postcoderoosproject en inspirator voor andere energiecoöperaties zijn. In 2017 ging de ster naar Gaby Koenders, vanwege haar enorme inzet voor solarpark De Kwekerij in Hengelo en Zonkracht Hummelo.