Home-Start zoekt vrijwilligers!

Wilt u wat doen voor een ander in de buurt? Heeft u oog voor dingen die goed gaan en geeft u daar graag een compliment over? Wilt u op basis van gelijkwaardigheid, ouders van jonge gezinnen helpen weer in hun eigen kracht te komen? Als u dan ook nog ervaring hebt als ouder of opvoeder, bent u als vrijwilliger bij Home-Start op de juiste plaats! We komen graag met u in contact.


Wat houdt het vrijwilligerswerk in?

Ieder gezin heeft wel eens een periode dat het niet zo goed gaat. De stap naar professionele hulpverlening is (nog) niet nodig, maar ondersteuning zou heel welkom zijn. Dan kan het een opluchting zijn als iemand tegemoet kan komen aan de behoeften en vragen die er zijn, tijd en aandacht geeft en benadrukt wat er wel goed gaat. Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat familie, buren of vrienden daarin behulpzaam kunnen zijn. In een dergelijke situatie kan een vrijwilliger van Home-Start uitkomst bieden.

Hoe wordt de vrijwilliger ingezet?

Vrijwilligers van Home-Start ondersteunen gezinnen met jonge kinderen, met minimaal één kind in de leeftijd tot 14 jaar. De vrijwilliger bezoekt het gezin een dagdeel per week. Elk gezin komt in aanmerking, ongeacht inkomen, nationaliteit, geloof of gezinssamenstelling. Een vrijwilliger kan veel tijd en aandacht geven op basis van gelijkwaardigheid. In overleg met de coördinator wordt bepaald hoe de laagdrempelige ondersteuning eruit gaat zien. De ondersteuning is gratis. Aan vrijwilligers worden geen specifieke opleidingseisen gesteld (wel vragen wij ervaring met opvoeden).

Introductiecursus

Op 3 maart 2020 start een cursus voor nieuwe vrijwilligers, zodat zij goed voorbereid aan de slag kunnen. De cursus wordt gegeven in zes opeenvolgende weken. Ook daarna worden vrijwilligers ondersteund en begeleid door een professionele coördinator. U geeft zelf aan of u ingezet wilt worden bij gezinnen met kinderen tot 14 jaar. Spreekt de Home-Start formule u aan dan bent u de vrijwilliger die we zoeken. Home-Start biedt vrijwilligers voldoening, zelfontplooiing, werkervaring, gezellige contacten met andere vrijwilligers en een onkostenvergoeding. Meer weten? Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger kunt u contact opnemen met Nicole Tannemaat, coördinator van Home-Start in Bronckhorst, e-mail: n.tannemaat@yunio.nl of tel. 06 83 19 66 10. Wellicht wilt u wat voor een ander gezin uit de buurt doen?