Ieder kind moet mee kunnen doen!

U bekijkt een pagina uit het archief 31-03-2020

We vinden het belangrijk dat iedereen weet dat kinderen gewoon kunnen sporten, mee kunnen doen aan schoolactiviteiten, een verjaardag vieren of een dagje weg kunnen, ook als er thuis weinig geld is. Ook in onze gemeente!

Via www.samenvoorallekinderen.nl kunnen nu alle ouders en intermediairs (huisartsen, schuldhulpverleners, leerkrachten, sociale teams) hiervoor een aanvraag doen.

Als er thuis weinig geld is

Schoolreisjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren of een dagje uit. Het lijkt normaal dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen, maar niet elke ouder kan het betalen. 1 op de 12 kinderen groeit namelijk op in armoede, ongeveer 2 per klas! Dat is heel erg veel. Sam& springt bij voor de kinderen. Via Sam& krijgen ouders en intermediairs gemakkelijk toegang tot organisaties die helpen als er thuis weinig geld is. Alle kinderen moeten mee kunnen doen!

Wat is Sam&?

Sam& is een samenwerkingsverband tussen Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Samen bieden deze organisaties één website waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de hulp die de organisaties bieden. Sam& zorgt ervoor dat uw aanvraag bij de juiste organisatie terechtkomt.

Voor wie is de hulp bedoeld?

Sam& is er voor alle kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar die opgroeien in arme gezinnen in ons land. Ouders met weinig geld kunnen hier terecht zodat ook hun kind(eren) mee kunnen doen met activiteiten zoals sport of het vieren van een verjaardag.

Wie kan een aanvraag doen?

  • Alle ouders met een laag inkomen, bijvoorbeeld:
    • Ouders met een (bijstands)uitkering
    • Werkende ouders met een laag inkomen 
    • ZZP-ers met weinig werk
    • Ouders met schulden  
  • Intermediairs, zoals: huisartsen, schuldhulpverleners, leerkrachten, sociale teams

Hoe aan te vragen

Aanvragen doet u via: www.samenvoorallekinderen.nl. Wilt u graag hulp bij de aanvraag, neemt u dan contact op met onze sociale teams via: (0575) 75 02 50.