Ik ben bang dat mijn kind met een loverboy omgaat, wat nu?

U bekijkt een pagina uit het archief 20-12-2021

Iedere dag leggen jongeren contact via internet. Facebook, Instagram, TikTok, Snapchat, webcams, het is razend populair. Lekker anoniem van alles uitwisselen en misschien wel tot een afspraak komen. Jammer genoeg zijn er ook jongens die doen alsof ze verliefd zijn, maar verkeerde bedoelingen hebben. Bijvoorbeeld loverboys. Ze zijn vaak actief op internet.


Ook komen ze op schoolpleinen, bij het busstation, de kroeg etc. Loverboys zijn vaak aantrekkelijk en stoer. Ze lijken in het begin het perfecte vriendje. Ze maken indruk met geld en hebben vaak mooie spullen. Jongens waar meisjes graag mee gezien willen worden… Het komt zowel in steden als dorpen voor. Maar helaas gaat het sommige jongens niet om liefde en wil hij geld aan het meisje verdienen. Door haar te verleiden tot het maken van gewaagde foto’s of het afsluiten van telefoonabonnementen op haar naam om te chanteren. Het kan dan om een loverboy gaan.

Speciaal meldpunt

Het is goed om te weten dat er een speciaal meldpunt loverboys is. Dit meldpunt is ondergebracht bij Veilig Thuis, het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis is voor iedereen 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar via tel. (0800) 20 00 of de website www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl. Help erger voorkomen en aarzel niet contact op te nemen als u hiermee te maken heeft! Ze geven graag advies en bieden hulp.