In gesprek met energiecoach bij Van Sinckel in Vorden

U bekijkt een pagina uit het archief 21-05-2019

Wist u dat u met hele simpele energiemaatregelen al snel honderden euro’s per jaar kunt besparen? Op woensdag 15 mei kunt u van 13:30 tot 15:30 uur hierover in gesprek gaan bij Van Sinckel aan de Dorpsstraat 15b in Vorden. Een Achterhoekse energiecoach is dan aanwezig om u te informeren over de mogelijkheden en u op weg te helpen. Ook is de Energiecoöperatie Vorden aanwezig.


Energie besparen is geld besparen

Een energiecoach is speciaal opgeleid om u op weg te helpen met energie besparen. Als vrijwilliger kan hij of zij u kosteloos en vrijblijvend helpen om inzicht in uw energierekening te krijgen en daarmee ook in de mogelijkheden om energie te besparen. Het gaat hierbij niet om grote investeringen of dure verbouwingen, maar om hele simpele aanpassingen in uw dagelijkse woongedrag. Zo kijkt een energiecoach samen met u naar bijvoorbeeld de verlichting en apparaten in uw huis, de hoeveelheid water die u gebruikt en de hoogte van uw energierekening. Zo weet u precies hoe u snel en eenvoudig energie en geld kunt besparen.

Inzicht met een energiedisplay

Een handig hulpmiddel om inzicht in uw verbruik te krijgen is een energiedisplay. Deze display kunt u aansluiten op uw slimme meter en laat u precies zien hoeveel stroom en gas u verbruikt en hoeveel uw zonnepanelen opwekken (als u die heeft). Ervaring wijst uit dat huishoudens hierdoor tussen de 5 en 10% aan energie kunnen besparen, wat al snel neerkomt op 100 tot 200 euro per jaar.

Inwoners van de gemeente Bronckhorst krijgen de kans om gratis een energiedisplay in huis te krijgen. Hoe? Daarover vertelt de energiecoach u alles op woensdag 15 mei tussen 13:30 en 15:30 bij Van Sinckel in Vorden. Of kijk op www.verduursaamenergieloket.nl/energiedisplay.

Meer info

Maandelijks spreekuur

Hebt u interesse, maar bent u 15 mei verhinderd? De energiecoaches zijn de komende maanden vaker te vinden bij Van Sinckel in Vorden. U kunt met hen in gesprek op de volgende data:

  • Woensdag 19 juni
  • Woensdag 17 juli

De energiecoaches zijn op deze dagen aanwezig van 13:30 tot 15:30 uur. Ook is de Energiecoöperatie Vorden aanwezig om u te informeren over de mogelijkheden om collectief energie op te wekken.

Kom langs en laat u gratis en vrijblijvend informeren over de mogelijkheden van energiebesparing!