Informatieavond nieuwe inwoners, kom 'buurtmaken’ met de gemeente

Op 26 september zijn nieuwe inwoners van harte welkom op de informatieavond in het gemeentehuis in Hengelo (Gld). Vorig jaar vond de informatiebijeenkomst digitaal plaats. Gelukkig kunnen wij nieuwe inwoners nu weer fysiek ontmoeten en met ze ‘buurtmaken’. Mensen die de afgelopen 1,5 jaar in onze gemeente kwamen wonen, ontvangen een persoonlijke uitnodiging. Bent u nieuwe inwoner, maar hebt u geen uitnodiging ontvangen? Of hebt u belangstelling voor deze avond? U bent natuurlijk van harte welkom!

De burgemeester en wethouders en de gemeenteraad stellen zich die avond voor en de bezoekers krijgen een beeld van wat de gemeente voor hen kan betekenen. Op een kramenmarkt in de hal krijgen de nieuwe inwoners vervolgens informatie over waar ze bijvoorbeeld aan moeten denken als ze gaan (ver)bouwen, hoe de gemeente omgaat met initiatieven in de gemeente, het verenigingsleven en het openbaar groen. Ook kunnen ze kennismaken met onze gebiedsambtenaren en zijn de politie, brandweer en VVV aanwezig. Het belooft een gezellig informele avond te worden. We sluiten de avond rond 22.00 uur af.

Breng uw bedrijf of vereniging onder de aandacht bij nieuwe inwoners

Om bedrijven en verenigingen in Bronckhorst de mogelijkheid te bieden zich aan de nieuwe inwoners te presenteren, stellen wij voor iedere bezoeker van de informatiemarkt een ‘goodiebag’ samen. In deze tas is ruimte voor een folder, een speciale aanbieding of een leuke gadget van uw bedrijf of vereniging. Wilt u uw organisatie ook presenteren in de goodiebag, levert u dan vóór 15 september 300 exemplaren (bijv. folders) in bij de publieksbalie van het gemeentehuis in Hengelo. Wij zorgen er dan voor dat het op 26 september bij de nieuwe inwoners terecht komt!

Meer informatie?

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen via tel. (0575) 75 02 50 of info@bronckhorst.nl.

Meer info

Invitation for new residents of Bronckhorst

'Make neighborhood’ or ‘Buurtmaken’ as we call it, is a tradition in the Achterhoek, where new residents invite all neighbors to get acquainted. We are happy to continue this tradition but do this the other way. We want to invite you in our home, the town hall of Bronckhorst, to get to know one another. You are most welcome!

Read more