Informatieplicht energiebesparing voor ondernemers met hoog energieverbruik

U bekijkt een pagina uit het archief 28-06-2022

Verbruikt uw bedrijf of instelling per jaar meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000m3 aardgas? Dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht. Ook moet u rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd. Deze informatieplicht energiebesparing geldt vanaf 1 juli 2019.

Ook voor ondernemers zijn de energieprijzen de afgelopen tijd natuurlijk flink gestegen. Dit kan leiden tot een grote stijging van de maandlasten, waardoor ondernemen steeds moeilijker wordt. Verduurzaming van uw bedrijf kan een mooie oplossing zijn. De maandlasten kunnen hierdoor flink dalen en de uitstoot gaat daarbij ook omlaag. Als gemeente proberen we ook bedrijven hierin goed te ondersteunen. Door u te informeren over de verplichtingen die u mogelijk heeft, maar ook tips die u kunnen helpen bij het besparen van energie.

Voor u geldt mogelijk een energiebesparingsplicht en een informatieplicht

Veel bedrijven of instellingen hebben al voldaan aan de informatieplicht. Hebt u hier nog niet aan voldaan, of wilt u controleren of uw inrichting aan deze plicht moet voldoen, ga dan naar www.rvo.nl/informatieplicht. Bekijk de introductiefilm en gebruik het stappenplan om te controleren of u ook aan de informatieplicht moet voldoen.