Irene van Leeuwen uit Hummelo exposeert in gemeentehuis

Schilderes Irene van Leeuwen uit Hummelo exposeert van juli t/m september 2019 met haar expositie ‘Onderweg’ in het gemeentehuis. Inwoners en bezoekers zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.Over Irene van Leeuwen

Irene van Leeuwen had in haar jeugd twee passies: buiten spelen en tekenen. Hoewel een opleiding aan de Kunstacademie voor de hand lag, koos ze voor de Pabo. In het basisonderwijs kon ze haar creativiteit prima kwijt. In 2008 koos ze echter definitief voor het kunstenaarschap en in 2010 startte ze haar atelier ‘2 Blauwe Matrozen’. Irene schildert levendige portretten van mens en dier, maar ook van een dorpsgezicht of een landschap maakt ze een portret-met-een-ziel. Dit doet zij realistisch in krijtachtige tinten, geschilderd met acryl- of olieverf. Ook maakt ze gebruik van gemengde technieken, waardoor het werk wat ruwer wordt. De Waddeneilanden zijn haar grote inspiratiebron.
Irene’s schilderstijl blijft zich ontwikkelen. Aanvankelijk kenmerkte haar stijl zich door grijsachtige tinten en een zachte toets. Gaandeweg zoekt ze meer de verdieping door meer structuur in haar werk te leggen en worden haar kleuren feller. Het paletmes geeft haar vrije werk meer vrijheid en durf.

Podium voor lokaal talent

Na Jaap van Norden, Tommy Bauling, Joyce Gouda, Aukje Jansen, Anja Straatman en Mirjam Laterveer is Irene de zevende inwoner die eigen kunst in het gemeentehuis mag tentoonstellen. Met de exposities biedt de gemeente lokaal kunsttalent een mogelijkheid om zich bekend te maken aan het publiek. Inwoners kunnen op deze manier met diverse kunstuitingen kennismaken.