Jack van Dodewaard uit Vorden exposeert in gemeentehuis

U bekijkt een pagina uit het archief 15-10-2019

Fotograaf Jack van Dodewaard uit Vorden exposeert van oktober t/m december 2019 met een veelzijdige selectie foto’s in het gemeentehuis. Inwoners en bezoekers zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. 

Over Jack van Dodewaard

Vanaf zijn jeugd is Jack bezig met fotografie. Samen met zijn vader stond hij al op jonge leeftijd in de donkere kamer om te zien hoe foto’s ontwikkeld werden. Inmiddels is duidelijk dat de appel niet ver van de boom valt. Want evenals bij vader Antonius zijn de liefde voor de natuur, aandacht voor het detail en bijzonder lijnenspel ook de onderwerpen waar Jack van houdt. De laatste jaren weten zijn foto’s steeds vaker de weg te vinden naar een expositie. En in dit social media tijdperk wachten vele volgers van zijn pagina op Facebook dagelijks op zijn ‘ook goeiemorgenfoto’. De sfeer van de dag weet hij altijd goed te verbeelden in die enkele foto. In deze expositie in het gemeentehuis in Hengelo is een kleine bloemlezing te zien van zijn werk. Variërend van natuuropnames tot industriële vormen.

Podium voor lokaal talent

Na Jaap van Norden, Tommy Bauling, Joyce Gouda, Aukje Jansen, Anja Straatman, Mirjam Laterveer en Irene van Leeuwen, is Jack de achtste inwoner die eigen kunst in het gemeentehuis mag tentoonstellen. Met de exposities biedt de gemeente lokaal kunsttalent een mogelijkheid om zich bekend te maken aan het publiek. Inwoners kunnen op deze manier met diverse kunstuitingen kennismaken.