Jim ter Kuile exposeert in ons gemeentehuis

U bekijkt een pagina uit het archief 21-01-2020

Beeldend kunstenaar Jim ter Kuile uit Vorden exposeert van januari t/m maart met zijn expositie ‘Old Masters, New Perspectives’ in het gemeentehuis. Inwoners en bezoekers van Bronckhorst zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Over Jim ter Kuile

Jim ter Kuile werkt als professioneel beeldend kunstenaar. Na zijn studie verhuisde hij naar Londen om te studeren aan de London School of Foreign Trade. Tijdens zijn verblijf in de Britse hoofdstad vervulde hij ook zijn passie voor kunstgeschiedenis aan het Morly College. Zijn missie is laten zien dat de geschiedenis op een nieuwe wijze beleefd kan worden. De interesse in portretten van oude meesters in prachtige kastelen, landhuizen of musea, hebben hem geïnspireerd tot een nieuwe uitdrukkingswijze in de schilderkunst. Hij vertaalt de klassieke weergave van de 18e tot 20e eeuwse adellijke personen op een geheel eigen en nieuwe wijze. Door de eenvoudige compositie, de felle kleurcontrasten, veel reliëf (soms tot twee kg gel/verf!), eigen ontwerpen van later aangebrachte sieraden en de egale achtergronden, komen de portretten tot leven en worden ze uitgetild boven de tijd. De schilderijen stralen een sterke diepte en levendigheid uit door de gebruikte technieken. Jim heeft geëxposeerd in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Ierland en Nederland.

Podium voor lokaal talent

In 2018 en 2019 exposeerden al acht Bronckhorster kunsttalenten. Jim is de eerste kunstenaar die in 2020 zijn kunst in het gemeentehuis mag tentoonstellen. Met de exposities biedt de gemeente lokaal kunsttalent een mogelijkheid om zich bekend te maken aan het publiek. Inwoners kunnen op die manier met diverse kunstuitingen kennismaken.