Joke van der Klink exposeert in ons gemeentehuis

U bekijkt een pagina uit het archief 25-01-2022

Schilderes Joke van der Klink uit Zelhem exposeert van januari t/m maart met haar aquarellen en olieverfschilderijen in het gemeentehuis. Inwoners en bezoekers van Bronckhorst zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Over Joke van der Klink

Na het volgen van de Kunstacademie in Utrecht deed Joke daar vervolgens heel lang niets meer mee. Toch begon het haar een tiental jaren geleden te kriebelen en pakte ze de kwast weer op. Om het schildersgevoel terug te krijgen, volgde ze een aantal jaren lessen bij Corinne Veen in Zelhem en ontdekte daardoor de liefde voor het aquarelleren.

Joke: “Mijn voorliefde gaat uit naar het maken van aquarellen, maar ik gebruik ook acryl- en olieverf. Mijn onderwerpkeuze ligt in allerhande (gebruiks)objecten en details, maar ook de Nederlandse kust, de zee en andere landschappen komen terug. Ik zoek naar contrasten, licht en schaduw en probeer die in mijn schilderijen te vangen. Met de aquarellen die in het gemeentehuis hangen wil ik laten zien wat voor prachtige techniek het kan zijn en dat het niet altijd uit “waterige verfspetters” bestaat. Ik heb een vrij droge aquareltechniek en schildert veel lagen over elkaar. Natuurlijk hangen er in het gemeentehuis ook een aantal olieverfschilderijen van de Hollandse kust en stillevens.”

Joke van der Klink exposeerde eerder tijdens onder andere de ‘Kunstdagen in Lochem’, de ‘Kunst4daagse Bronkhorst’ en op de landelijke ‘Expositie International Watercolor Society Holland’.

Podium voor lokaal talent

Met de exposities biedt de gemeente lokaal kunsttalent een mogelijkheid om zich bekend te maken aan het publiek. Inwoners kunnen op die manier met diverse kunstuitingen kennismaken.