Jongeren genieten van sportactiviteiten

U bekijkt een pagina uit het archief 22-06-2021

De combinatiefunctionarissen van de gemeente organiseerden afgelopen week weer een aantal leuke activiteiten voor de Bronckhorster jeugd. Jongeren van 11 tot 27 jaar konden gratis deelnemen aan Archery Attack in Vorden, Bubbelball in Hummelo en een FatMax-tocht in Zelhem. Ruim 70 deelnemers gaven zich op en genoten in de stralende zon (en een enkel buitje) van deze sportieve activiteiten, die mede mogelijk werden gemaakt door een bijdrage van Summer Games.

Voorproefje sportzomer

“Na al die maanden binnen zitten, zijn dit soort activiteiten gewoon erg belangrijk voor het welzijn van onze jeugd”, legt combinatiefunctionaris Karin ten Heggeler uit. “De deelnemers waren erg enthousiast en deden fanatiek mee! Het is mooi om te zien dat er weer meer mogelijk is nu de coronaregels worden versoepeld. Het was alvast een mooi voorproefje voor een heerlijke (sport)zomer”. Jongerenwerker Paul Koopman, ook aanwezig bij een activiteit, vult aan: “Je ziet gewoon aan alle jongeren dat ze behoefte hebben om elkaar in het echt te ontmoeten en tijdens de activiteiten kunnen geinen met elkaar. Mooi om te zien!”.

Summer Games

De activiteiten werden mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Summer Games. Dit is een initiatief van Sociaal Werk Nederland, de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation met als doel om jongeren tijdens de coronapandemie meer te laten bewegen. Summer Games is een vervolg op Winter Games, dat al 55.000 jongeren in beweging bracht. Meer informatie over Summer Games is te vinden op: summergames2021.nl/.