Jongeren in Bronckhorst opgelet!

U bekijkt een pagina uit het archief 27-02-2021

In de week van 22 t/m 26 februari is in Bronckhorst een uitdagend buitensportprogramma voor jongeren opgezet. Een mooie samenwerking tussen onze combinatiefunctionarissen en sportaanbieders uit de omgeving. Of leer het perfecte plaatje te maken tijdens een online cursus en maak kans op een camera.

Bootcamp en kickboksen

Ben je tussen de 11 en 18 jaar? Dan kun je in deze week meedoen aan kickboksen en/of een bootcamp. Sporten die prima coronaproof buiten te doen zijn. Met deze inspannende sporten, die iedere jongere kan doen, kun je de online sleur doorbreken. Samen sporten, plezier maken en elkaar in het ‘echt’ zien!

Sporten voor jeugd tot 18 jaar is buiten in groepsverband toegestaan. Voor de zekerheid trainen we zoveel mogelijk op 1,5 m afstand van elkaar.  Ook voor deze activiteiten geldt ‘publiek niet toegestaan’. De lessen zijn op fietsafstand voor alle jongeren te bereiken. Voor ouders die hun kind willen brengen met de auto geldt; helemaal goed, maar het is ‘kiss & ride’.

De sportactiviteiten kosten niets.

Bootcamp Kickboksen
Hengelo 22 FEB 15.30 u
SD Outdoor Training,
start: park De Bleijke
25 FEB 15.30 u
Aerofitt Hengelo
Hummelo 25 FEB 15.30 u
SD Outdoor Training, start: Hessenbad
24 FEB 15.30 u
Rocky Fit, Cruyff Court
Steenderen 23 FEB 15.30 u
SD Outdoor Training, start: Plantenbos
25 FEB 15.30 u
Rocky Fit, De Pannevogel
Vorden 22 FEB 15.30 u
BOB-camp Vorden, start: In De Dennen
24 FEB 15.30 u
Indoor Sport Vorden
Zelhem 24 FEB 15.30 u
InBeweging, start: Bootcampbos
23 FEB 15.30 u
Aerofitt Zelhem

Maak jij het Perfecte Plaatje?

Vrijwel iedere jongere is actief op social media. Op TikTok, Snapchat, Instagram etc. Het is allemaal gesneden koek voor je. Maar hoe krijg je je foto zo mooi als al die BN’ers? Dat kun jij nu leren tijdens het Perfecte Plaatje Bronckhorst!

Ben je tussen de 11 en 20 jaar?

In een 3-delige online workshop leert docente Ellen Besselink uit Vorden je graag alle mogelijkheden van je mobiel of camera zo goed mogelijk te gebruiken. Ellen laat je aan de hand van leuke opdrachten zien hoe jij het perfecte plaatje kunt maken voor jouw socials!

In de laatste workshop is er een speciale opdracht. Degene die de beste foto maakt, wint een Canon spiegelreflex camera, voor de nummer 2 ligt een Polaroid camera klaar!

Data: 25 februari, 4 en 11 maart van 15.30 tot 17.00 uur.

Doe mee! Het is gratis, aanmelden kan tot en met 21 februari via www.bronckhorst.nl/jeugdactiviteit. Na je aanmelding ontvang je een link en uitleg.

Wekelijks gezellig sportuurtje?

Daarnaast hebben we nog een nieuwe sportgroep, waar je iedere week aan mee kunt doen. Sportleraar Berend verzorgt een leuk en afwisselend programma voor jongeren tussen de 12-20 jaar. Op dit moment is het niet toegestaan om binnen te sporten. Maar buiten op 1,5m kan wel. “Gezelligheid en het ontmoeten van nieuwe mensen staat centraal. Je hoeft niet heel goed te zijn in sport. Maar natuurlijk willen we conditioneel wel wat stappen maken met z’n allen”, zegt een enthousiaste Berend. Je eerste proeftrainingen zijn net zoals bij een sportvereniging gratis. De groep traint iedere woensdag van 15.00-16.00 uur. Normaal gebeurt dit in de gymzaal Keijenborg (De Horst), maar nu het buiten is, wordt gekeken waar de meeste jongeren vandaan komen. Heb je een vraag of denk je is dat wat voor mij? Bel of mail Berend even, hij kan al je vragen beantwoorden, e-mail: b.betting@bronckhorst.nl. Ook als je je soms alleen voelt, onzeker bent of een taalachterstand hebt, voor iedereen is deze groep een fijn contactmoment om er even helemaal uit te zijn.

Meer info

NB is het door een beperking voor jou onmogelijk aan deze activiteiten mee te doen? Neem contact op met onze collega Lise via tel. 06 86 86 04 49 of e-mail: l.middelkoop@bronckhorst.nl). Ze kijkt dan samen met jou hoe je wel mee kunt deelnemen of dat er een andere activiteit voor je is in de buurt.