Kunst aan de Keukentafel voor 55-plus. Meld u aan!

U bekijkt een pagina uit het archief 13-04-2021

Zet een professioneel kunstenaar en een 55-plusser aan dezelfde keukentafel en voilà, daar begint Kunst aan de Keukentafel. Dat er iets heel moois van komt, dat het levensvreugde geeft en positieve energie opwekt, is zo klaar als een klontje. Annemieke Hendriksen uit Hengelo (Gld) kan erover meepraten!

Gedachten verzetten

Dikke kleurpotloden, een passer en een instructieboekje om mandala’s te maken, meer is er niet nodig om Annemieke een aantal heerlijke uurtjes te bezorgen. Met kunstenares Josée van der Staak heeft ze direct een klik en samen ontdekken ze hoe je zelf een mandalapatroon kunt ontwerpen. En daarna wordt het een kleurenspel, waarbij de gedachten worden verzet en het hoofd leeggemaakt. 

Door ziekte is Annemiek nogal aan huis gebonden. Het nieuwe contact is zeer welkom, ze knapt ervan op! Blijdschap voelt ze, als ze haar mandala’s bekijkt. En trots is ze. “Ik had nooit  gedacht dat ik dat zelf zou kunnen maken, maar ik kan het wèl en dat is heel motiverend.” Als Josée voor de laatste keer komt, laten ze de mandala’s even voor wat ze zijn en wordt het een zanguurtje. Josée begeleidt op de gitaar en maakt geluidsopnames. Een feestelijke afsluiting van Kunst aan de Keukentafel. En daar blijft het niet bij: Annemiek heeft de smaak te pakken en gaat zeker verder met de mandala’s. Moet ze nog wel even de passer van haar zoon bietsen.

Kunst aan de Keukentafel

Er valt veel te kiezen bij Kunst aan de Keukentafel: tekenen, schilderen, schrijven, pianospelen, muziek luisteren, fotografie, voorgelezen worden, gedichten maken, zingen en zelfs dans en theater. Als er een keus gemaakt is, komt een kunstenaar drie keer bij iemand thuis en samen gaan ze aan de slag. Natuurlijk houdt iedereen zich aan de coronaregels. En heeft iemand na drie keer de smaak te pakken? Dan denken wij graag mee over een mogelijk vervolg.

Aanmelden

55-plussers uit Bronckhorst kunnen zich per mail aanmelden via info@amphion.nl of tel. (0314) 37 60 00. Deelname is gratis.

Amphion/ Cultuurbedrijf

Kunst aan de Keukentafel wordt uitgevoerd door de afdeling Lang Leve Kunst van Amphion/ Cultuurbedrijf. Lang Leve Kunst en Naoberschap organiseert kunstactiviteiten voor ouderen uit de Achterhoek. Het doel is ouderen samen met anderen mooie momenten te laten beleven. Partners van het programma zijn Markenheem, Sensire, Attent, Herbergier, Liemerije, het Slingelandziekenhuis, Kruiswerk Achterhoek, het Cultuur- & Erfgoedpact Achterhoek en de Gruitpoort. De gemeente ondersteunt dit project ook.