Kunstwerk Haas van Albert Kramer bij gemeentehuis

Beeldentuin- en galerie De Hulenhof in Zelhem exposeerde onlangs een aantal bijzondere kunstwerken met hazen van kunstenaar Albert Kramer. Een van de hazen lijkt erg op de haas in het logo van de gemeente. De haas in ons logo symboliseert de natuur en de dynamiek/levendigheid in Bronckhorst. Wethouder Evert Blaauw van kunst en cultuur: “Omdat deze haas zo prachtig past bij onze gemeente en de omgeving van het gemeentehuis hebben we besloten dit kunstwerk aan te kopen en te plaatsen bij de bankjes aan de voorkant van het gemeentehuis.

Iedere bezoeker kan er hier straks op zijn gemak van genieten. Met de aankoop ondersteunen we bovendien de kunst- en cultuursector. Een van de sectoren die zware tijden beleeft door de coronacrisis. We willen het ook graag nu doen omdat Bronckhorst dit jaar 15 jaar bestaat. Een mooi lustrum, waar we helaas door corona niet op een andere manier bij stil kunnen staan.”

De kosten voor het kunstwerk dat gemaakt is van kunststof en ijzer bedragen € 4.500 euro en het is de bedoeling dat de haas eind dit jaar geplaatst wordt.