Laag inkomen en kinderen onder de 18 jaar? Vraag het kindpakket aan

Het is belangrijk dat kinderen gewoon kunnen meedoen aan schoolactiviteiten, een verjaardag vieren of een dagje weg kunnen, ook als er thuis weinig geld is. Lukt dit niet, dan springt de gemeente bij. Ouders die het financieel moeilijk hebben, kunnen een kindpakket aanvragen. Ook als uw inkomen net boven de bijstand is, kunt u een aanvraag doen.Aanvragen

Kunt u het geld voor bijvoorbeeld uitjes of schoolspullen eigenlijk niet missen? Via onderstaande link kunt u met uw DigiD een aanvraag doen. Ook huisartsen, schuldhulpverleners, jeugdzorgmedewerkers, leerkrachten of sportdocenten die een kind willen aanmelden, mogen dit doen. In dat geval loopt de aanvraag via het sociaal team. De contactgegevens vindt u op de pagina Sociale teams. Een teamlid neemt contact op met de ouders/verzorgers om de aanvraag te bespreken. Samen bereiken we meer kinderen.

Aanvragen kindpakket

Het kindpakket is voor alle kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die opgroeien in arme gezinnen in Bronckhorst. We maken geen geld achteraf over; alle spullen, uitjes of pakketten worden in natura verstrekt of u krijgt hiervoor een tegoedbon, waarmee u het kunt aanschaffen. Kijk voor de voorwaarden op de pagina 'Kindpakket'.