Laag inkomen en kinderen onder de 18 jaar? Vraag het kindpakket aan

U bekijkt een pagina uit het archief 07-07-2020

Het is belangrijk dat kinderen gewoon kunnen sporten, meedoen aan schoolactiviteiten, een verjaardag vieren of een dagje weg kunnen, ook als er thuis weinig geld is. Lukt dit niet, dan springt de gemeente bij. Ouders die het financieel moeilijk hebben, kunnen een kindpakket aanvragen.

Aanvragen

Kunt u het geld voor bijvoorbeeld uitjes of schoolspullen eigenlijk niet missen? Het kindpakket is voor alle kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die opgroeien in arme gezinnen in Bronckhorst. We maken geen geld achteraf over; alle spullen, uitjes of pakketten worden in natura verstrekt of u krijgt hiervoor een tegoedbon, waarmee u het kunt aanschaffen. Kijk voor de voorwaarden op de pagina 'Kindpakket'.

Ook huisartsen, schuldhulpverleners, jeugdzorgmedewerkers, leerkrachten of sportdocenten die een kind willen aanmelden, mogen dit doen. In dat geval loopt de aanvraag via het sociaal team. De contactgegevens vindt u op de pagina 'Sociale teams'. Een teamlid neemt contact op met de ouders/verzorgers om de aanvraag te bespreken. Samen bereiken we meer kinderen. 

Kinderen dachten mee

Kinderen weten beter dan volwassenen wat nodig is om erbij te horen en mee te kunnen doen. Daarom hebben zij samen met ons nagedacht over de samenstelling van het kindpakket. We hebben daarvoor gesproken met de eerste en tweede klassen van het Kompaancollege in Vorden. Ook hebben we met de jeugdburgemeester en zijn adviseurs gesproken. De kinderen hebben ontzettend goed meegedacht en we zijn dan ook best trots op het kindpakket dat we nu kunnen aanbieden. Alle jongens en meisjes die meegedacht hebben: super bedankt!