Leer criminaliteit in het buitengebied herkennen

U bekijkt een pagina uit het archief 07-06-2019
afbeelding drugsafval

Regelmatig kunt u horen en lezen in het nieuws over georganiseerde criminelen die het platteland als werkterrein gebruiken. Woont of werkt u in het buitengebied? Speciaal voor u organiseren wij een voorlichting over het herkennen van criminele praktijken, inclusief een kijkje in een nagebouwd drugslab.

Te raar om waar te zijn

Als het te raar is om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Een ondernemer zonder klanten, een autobedrijf dat overdag nooit open is of een boerenschuur die wordt verhuurd en waarvan de ramen zijn afgeplakt. Zomaar een aantal voorbeelden van zaken die met georganiseerde criminaliteit en ondermijning te maken zouden kunnen hebben. Criminelen gebruiken de anonimiteit van bedrijven of inwoners in het buitengebied als dekmantel voor illegale praktijken. Goedwillende mensen kunnen hier ook het slachtoffer van worden. Tijdens de bijeenkomst gaan we in op dit thema, waarbij aan de hand van voorbeelden uit de praktijk het ‘onzichtbare zichtbaar’ wordt gemaakt.

Kijkje in drugslab

Tijdens de voorlichting kunt u een een nagebouwd drugslaboratorium bekijken. Het drugslab geeft een inkijkje in de productie van hennep en van xtc. 

De bijeenkomsten zijn op:

  • Donderdagavond 6 juni, Zaal de Bocht, Ruurloseweg 42, Zelhem

Het programma begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur zijn de zalen open. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Meer info

Keurmerk Veilig Buitengebied

Burgemeester Marianne Besselink: “Bronckhorst is de eerste gemeente van Nederland waar de ster voor Keurmerk Veilig Ondernemen Buitengebied is uitgereikt. Dit bereikten wij door de goede samenwerking tussen alle partijen die actief zijn in het buitengebied, Van politie, LTO, waterschap, gemeente, natuurmonumenten tot jagers.  Het romantische beeld dat alles op het platteland rustig en onder controle is, klopt grotendeels, maar vraagt blijvende aandacht van ons allemaal. Van ons als gemeente, de veiligheidsinstanties én van inwoners zelf. Criminele praktijken zijn een feit en buitengebieden kunnen hiervoor aantrekkelijk zijn met veel leegstaande schuren, de uitgestrektheid van het gebied en weinig pottenkijkers. Daarom zijn alle ogen en oren nodig, ook die van u. Kom naar één van deze avonden en weet waarop u kunt letten en wat u moet doen in het geval van verdachte situaties.Voorkomen is beter dan genezen.”

Samen houden we Bronckhorst veilig!