Maar liefst elf Bronckhorsters koninklijk onderscheiden!

U bekijkt een pagina uit het archief 11-05-2021

Tijdens de lintjesregen voor koningsdag 2021 op 26 april zijn maar liefst elf Bronckhorsters coronaproof koninklijk onderscheiden door burgemeester Marianne Besselink (allen werden Lid in de Orde van Oranje-Nassau)! De burgemeester ging hiervoor persoonlijk bij hen langs. Het gaat om de volgende dames en heren.

Echtpaar Gerard Besselink (77) en Marietje Besselink-Spekkink (78) uit Steenderen

De heer Besselink is en was o.a. betrokken bij muziekvereniging DSS/nu Nieuw Leven uit Steenderen, dit jaar alweer 65 jaar (!) en de Zonnebloem. Ook is hij de rechterhand van zijn vrouw bij haar vele vrijwilligerswerk. Mevrouw Besselink-Spekkink is en was bij vele activiteiten in haar omgeving betrokken o.a. koor Steenrewalt, het Epilepsiefonds en collectes van vele andere goede doelen, de Protestantse Gemeente Steenderen en Bronkhorst, Mozaiek Christelijke Vrouwenvereniging Toldijk en omstreken en de stichting Senioren Soos ons contact.

Bert Schieven (63) uit Zelhem

Bert Schieven is vraagbaak vliegtuigcrashes in Zelhem, joodse gemeenschap Zelhem, Indiëgangers Zelhem etc. Verder is en was hij betrokken bij de totstandkoming van diverse boeken, waaronder Rijpstra’s ondergang en voor altijd 21, voetbalvereniging Zelhem en de oudheidkundige vereniging Salehem, museum Smedekinck en Oud Zelhem.
 

Rieks Eggens (69) uit Steenderen

Rieks Eggens houdt en hield zich bezig met vele activiteiten in zijn dorp, waaronder voor de werkgroep privatisering zwembad en sporthal Steenderen, tennisclub De Nieuwe Hellewei, Bronkhorster molen, werkgroep Vitale Kernen Steenderen, bouwcommissie ontmoetingscentrum De Kei (voormalige St. Joannesschool), Probus Bronckhorst en Amnesty International.

Frans Geurtsen (72) uit Hengelo

Frans Geurtsen is en was o.a. betrokken bij de Wereld Winkel Hengelo, Oudheidkundige vereniging Hengelo, de Katholieke Kerk (Willibrord Gemeenschap) in Hengelo, werkgroep Vitale kernen Hengelo en stichting Rond um Hengel.
 

Henk Greven (55) uit Hummelo

Henk Greven houdt en hield zich bezig met vele activiteiten voor o.a. volksfeest Hummelo en bieleman, muziekvereniging Hummelo en Keppel, culturele uitwisseling Rosswell USA – Hummelo van koren en muziekverenigingen, Roparun, EHBO, Hessenbad en carbid commissie Oudejaarsdag.
 

Zwenneken Langwerden-Bloemendaal (70) uit Wichmond

Zwenneken Langwerden-Bloemendaal is en was betrokken bij de peuterspeelzaal, Oranjevereniging Vierakker Wichmond, gymnastiekvereniging Willen is Kunnen, protestantse school De Klimop, kerkenraad, uitvaartverzorging en vrouwenvereniging Wichmond Vierakker.
 

Marchien Oosterhuis-Strating (75) uit Hengelo

Marchien Oosterhuis-Strating is en was betrokken bij o.a. Lions club Isala in Doetinchem, zorgbad Zonnewater, ouderenorganisatie Den Ooiman, VVV Hengelo (Gld), bibliotheek Hengelo, zorgboerderij De Mettemaat, gastgezin trainer/begeleider hulphond, VVD, Fonds de Linterhof, kerkenraad Remonstrantse kerk, Statenlid Provinciale Staten Gelderland, Alzheimer Nederland, Oost Gelderland en stichting Meedoen in Bronckhorst.

Wim Willemsen (77) uit Baak

Wim Willemsen deed en doet vele activiteiten voor stichting Kermis en oranje Baak, bosonderhoud, buitenploeg van VV Baakse Boys en later Basteom, Parel van Baak en Mooi Baak.

 

Roelof van Gijssel (74) uit Hengelo

Roelof van Gijssel is betrokken bij het Hengelo’s gemengd koor en educatie Bronckhorst Monumenten.


 

Marianne Limpers-Ten Oever (63) uit Vorden

Marianne Limpers-Ten Oever stak en steekt haar ziel en zaligheid al ruim 40 jaar in vele functies bij volleybalvereniging Dash in Vorden.

Wij feliciteren hen van harte met deze mooie waardering voor hun activiteiten voor de samenleving! Zij waren allen heel blij verrast.