Mantelzorger? Kom in gesprek met andere mantelzorgers uit de buurt tijdens Mantelzorgcafé

Op 24 april 2019 is er een bijeenkomst van het Mantelzorgcafé. Mantelzorgers kunnen elkaar ontmoeten in het Dorpscentrum, Raadhuisstraat 6 in Vorden van 10.00 tot 11.30 uur. Iedereen die intensief of langdurig zorgt voor iemand, een ouder, een kind, partner of iemand anders uit de omgeving, is mantelzorger. Soms komen mantelzorgers voor uitdagingen te staan en kan het emotioneel zwaar worden. Praten daarover kan helpen om de zorg vol te houden. Andere mantelzorgers begrijpen u maar al te goed.

Mantelzorgcafé

U bent daarom van harte welkom in het Mantelzorgcafé, georganiseerd door de gemeente. Dé plek om andere mantelzorgers te ontmoeten in een ongedwongen sfeer. Onze sociaal consulent ontvangt iedereen met een kopje koffie of thee en kan uw vragen beantwoorden.

Informatie

Opgave hiervoor is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden en de koffie/thee krijgt u aangeboden. Meer weten? Bel (0575) 75 02 50 of mail info@bronckhorst.nl. Graag tot de 24e.

Mantelzorger Ab Woerts: Zelfs een kookcursus gevolgd

Ab Woerts bezoekt het Mantelzorgcafé in Hengelo (Gld). Hij komt uit Zelhem en mag dan 88 jaar oud zijn, hij is nog kerngezond en uitermate vitaal. En dat is maar goed ook, want hij mantelzorgt voor zijn drie jaar jongere vrouw Dini. “Bij Dini zitten drie rugwervels los, en dat herstelt niet meer. Daarom help ik, bijvoorbeeld met het koken. Ik heb er in Doetinchem zelfs een kookcursus voor gevolgd. Het aan- en uitkleden kan Dini zelf nog; ze is een echte doorzetter, hoor. En ach, ik heb een hoge pijngrens…”