MAS exposeert in gemeentehuis

Kunstenaars verbonden aan het Museum voor Achterhoekse Schilderkunst (MAS) exposeren van juni t/m half oktober met (olieverf)schilderijen in het gemeentehuis. Inwoners en bezoekers van Bronckhorst zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De collectie is tijdens openingstijden van het gemeentehuis te zien. Wanneer u het gemeentehuis binnenloopt, hangen de schilderijen in de ruimte direct rechts van de ingang. Toegang is gratis.

Over MAS

Het MAS is een museum voor beeldende kunst. De kerncollectie bestaat uit werk van vooral Achterhoekse kunstenaars van rond 1890 tot heden. Het museum werd geopend in 2017 en is een particulier initiatief. Het is ondergebracht in het Kulturhus in Vorden. Hier wordt een aantal tentoonstellingen per jaar georganiseerd. De vrijwilligers van het museum zetten zich in om de streekgebonden kunst te promoten en te beschermen. Deze kunstvormen zeggen iets over de kunsthistorische betekenis voor de streek. 

Podium voor lokaal talent

Met de exposities bieden wij lokaal kunsttalent een mogelijkheid om zich bekend te maken aan het publiek. Inwoners kunnen op die manier met diverse kunstuitingen kennismaken. In september/oktober 2022 kunnen kunstenaars uit de gemeente zich aanmelden om te exposeren in 2023. Uit alle aanmeldingen kiest de kunstcommissie 4 kunstenaars die ieder een kwartaal mogen exposeren. Informatie om aan te kunnen melden volgt tegen die tijd via de gemeentepagina in Contact, onze website en social media kanalen.