Meer dieren en planten in Olburgsche Waard

U bekijkt een pagina uit het archief 26-11-2022

De Olburgsche Waard ligt aan de oostelijke oever van de IJssel in de buurt van Olburgen. De rivier slingert hier tussen zogeheten kronkelwaarden. Een beter leefgebied voor dieren en planten die thuishoren rond de IJssel, daar willen we samen voor zorgen. Sommige van deze diersoorten en planten ontbreken nu of komen beperkt voor in dit gebied. Daarom onderzoeken we langs de oevers waar we de riviernatuur kunnen verbeteren.

Om dieren en planten een fijne leefomgeving te bieden, maken we een nieuwe geul met helder, stromend water naast de rivier. Hier hebben de dieren dan geen last van de scheepvaart. Om de geul te maken, graven we oude, natuurlijke geulen opnieuw uit. Deze oude geulen zie je nu als de lager gelegen gebieden in het zogeheten kronkelwaardenlandschap. Om de nieuwe geul te laten stromen, maken we hem aan twee kanten vast aan de IJssel; tweezijdig aangetakt heet dat. Bovendien voorkomen we dat de geulen die er nu nog zijn verdwijnen.

Informatiemarkt 22 november

Omwonenden en geïnteresseerden zijn van harte welkom op de informatiemarkt op 22 november van 19.30 tot 21.00 uur in ’t Lokaal, Olburgseweg 19 in Olburgen. De projectmanager, omgevingsmanager, landschapsontwerper en ecoloog van het project lichten de plannen voor de Olburgsche Waard toe en vertellen over het ontwerpproces. Ook kun je je vragen stellen en je ideeën met ons delen. Heb je belangstelling? Meld je dan aan via samenwerkenaanriviernatuur.nl.

Meer info

Op Morgen, voor ons klimaat

Op Morgen is een platform waar we onze krachten bundelen voor een beter klimaat. Omdat we samen verantwoordelijk zijn voor een duurzame toekomst voor onze (klein)kinderen. In Bronckhorst zijn al veel mooie initiatieven. Laten we deze verhalen delen en elkaar inspireren om samen in actie te komen voor de toekomst. Op Morgen is voor iedereen die groen, duurzaam en toekomstbestendig denkt en vooral ook doet!