Monique Wolbert exposeert in ons gemeentehuis

U bekijkt een pagina uit het archief 22-09-2020

Kunstenaar  Monique Wolbert uit Hengelo (Gld) exposeert van september t/m december met haar expositie ‘The unbearable lightness of being’ in het gemeentehuis. Inwoners en bezoekers van Bronckhorst zijn van harte uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.


Over Monique Wolbert

Monique exposeerde op vele plekken in en buiten Europa en nu lekker dicht bij huis. Ze zegt zelf over deze expositie en haar werk:

“In mij woedt een strijd voor vrijheid
Ik probeer mijn stem vrij te laten klinken
Mijn penseel haar weg te laten vinden
Door het kind in mij aan te sporen
Wees niet bang om gek, lief, meedogenloos te zijn.
Uitgesproken maar niet uitgesproken.

The ‘unbearable lightness of being’ staat voor mij voor de zoektocht naar lichtheid, vrijheid in het leven. Ik mag serieus zijn en me midden in het leven voelen maar mag ook uitzoomen en lachen om dat kleine lichtpuntje wat we zijn in het heelal. Ik weet dat voor mij geen superrol in de grote mensenwereld is weggelegd. Grote vraagstukken kan ik niet overzien en oorlogen niet begrijpen. Maar ik voel dat ik iets kan doen in mijn eigen kleine wereld door mezelf en de ander aan te raken, aan te sporen, te bewegen en af te pellen wat niet van belang is.

Wat heeft nou een stoeltje te maken met vrijheid…??
Ik nodig je uit..
Een kopje koffie
Ik nodig je uit…kom vertel…

Laat iedereen zijn verhaal vertellen
Laten we met z’n allen lachen en huilen
Om het leven
Om de dood”

Podium voor lokaal talent

In 2018 en 2019 exposeerden al acht Bronckhorster kunsttalenten. Monique is de tweede kunstenaar die in 2020 kunst in het gemeentehuis mag tentoonstellen. Met de exposities biedt de gemeente lokaal kunsttalent een mogelijkheid om zich bekend te maken aan het publiek. Inwoners kunnen op die manier met diverse kunstuitingen kennismaken.