Mooie kans: verlaag uw energierekening met een energiedisplay

U bekijkt een pagina uit het archief 14-05-2019

Wij bieden 50 inwoners de mogelijkheid om een jaar lang gratis te experimenteren met een energiedisplay. Met dit apparaatje ziet u direct hoeveel stroom en gas u in huis verbruikt en hoeveel stroom uw zonnepanelen opwekken (als u deze heeft). Daarmee krijgt u meer grip op uw energieverbruik en kunt u jaarlijks 5 tot 10% op uw energiekosten besparen, wat al snel zo’n €100 tot €200 per jaar oplevert.

Bij veel huishoudens in Bronckhorst is de bestaande energiemeter vervangen door een zogenoemde ‘slimme meter’. Deze meter houdt niet alleen de meterstanden digitaal bij, maar biedt ook goede mogelijkheden om meer inzicht in uw energieverbruik te krijgen. Op de meter kan een energiedisplay worden aangesloten die uw actuele energieverbruik overzichtelijk kan weergeven. Daardoor weet u altijd precies hoeveel energie u verbruikt. Dit kan leiden tot een besparing tussen 5 en 10% en daarmee zo’n €100 tot €200 per jaar.

Experiment

U krijgt nu de kans om een jaar lang te experimenteren met een energiedisplay. De gemeente doet mee aan een landelijk onderzoek waarbij inwoners een jaar lang gratis een energiedisplay mogen uitproberen. Dit onderzoek heeft als doel om de effecten van de energiedisplay in beeld te brengen.

Voorwaarden

Deelnemen kan onder de volgende voorwaarden:

  • U heeft een slimme meter die is gebouwd ná 1 januari 2014 (dit ziet u aan de laatste 2 cijfers van de barcode van uw meter)
  • U maakt geen gebruik van stadsverwarming, blokverwarming of collectieve warmtekoudeopslag
  • U bent niet van plan om het komende jaar te verhuizen
  • Uw slimme meter is op afstand uitleesbaar (dus niet op uw verzoek administratief uitgezet)

Aanmelden

Wilt u kans maken om een energiedisplay een jaar lang gratis te gebruiken? Meld u dan snel aan via www.verduursaamenergieloket.nl/energiedisplay. Op de aanmeldpagina vindt u alle informatie en de voorwaarden. Voor vragen kunt u contact opnemen met het energieloket via telefoon (0314) 82 03 60 of e-mail info@verduursaamenergieloket.nl.