Nationale Recycleweek vraagt aandacht voor recyclen elektrische apparaten

Van 14 tot 21 oktober 2019 is het Nationale Recycleweek en wordt extra aandacht gevraagd voor het inleveren van elektrische apparaten (e-goed, alles waar een stekker of batterij aan of in zit), die u niet meer gebruikt. Als u in deze week een elektrisch apparaat inlevert, maakt u zelfs kans op een Ipad! Onder meer zullen landelijk radiospotjes worden uitgezonden en is er in de landelijke dagbladen aandacht voor.

Veel oude elektrische apparaten blijven op zolder, schuur en laatjes rondzwerven, terwijl het belangrijk is om deze waardevolle stoffen in te leveren voor recycling. Ook verdwijnen oude elektronische apparaten en lampen nog te vaak in het restafval en dat is zonde. De oproep is dus: lever dit zogenaamde e-waste in en draag bij aan meer recycling!

Veel inlevermogelijkheden

Komend jaar wordt zelfs een wet van kracht die producenten verplicht om 65% van de verkochte apparaten ook weer voor recycling in te zamelen. Dat percentage ligt nu op nog geen 50%. Afvalinzamelaar Circulus-Berkel biedt de handige BEST-tas, die bij u aan huis wordt opgehaald, om elektrische apparaten in te leveren. Maar u kunt de apparaten en verlichting ook kwijt bij de kringloop en de  Recyclepleinen in Zutpen en Doetinchem. Neem gauw een kijkje op www.circulus-berkel.nl/nieuws en doe mee met de Ipad-actie!