Nieuw kindernatuurpad in Baak

Op 7 juni heeft burgemeester Marianne Besselink het  kindernatuurpad ’t Hertenpad in Baak geopend. ’t Hertenpad is een unieke belevingsroute speciaal voor kinderen. Met deze wandeling worden gezinnen uitgedaagd de natuur in te gaan, te ontdekken en te leren.

De route start bij café het Wapen van Baak. Hier ligt een rugzak klaar, die je na afloop weer inlevert. In de rugzak ’t Hertenpadboekje met opdrachten, een spiegel, een insectenpotje en een zakje met gekleurde steentjes. En dan start de wandeling. Over een afstand van 2,5 km vind je 11 afwisselende activiteiten. Bijvoorbeeld ‘hangen als een vleermuis’ of ‘spelen met kleuren’. En wat te denken van een blotevoetenpad midden in het bos? Na 2 uurtjes sjouwen, slingeren, graven en kliederen weten de kinderen als geen ander wat er in het bos leeft. Alle activiteiten zijn gericht op de natuurbeleving van kinderen.

‘t Hertenpad is een initiatief van vijf bevlogen natuurgidsen van IVN Natuureducatie. Met deze kinderwandeling ronden zij hun 1,5 jarige opleiding tot natuurgids af. Met toestemming en hulp van de eigenaar van ’t Hertenbosch, Frans Helmich, hebben zij ’t Hertenpad kunnen ontwikkelen en uitvoeren. De route is tot stand gekomen met de financiële hulp van de gemeente, IVN Zutphen, IVN Noord-Midden-Achterhoek, het Baaks Belang, ’t Onderholt, Frans Helmich en Stichting Familie Helmichfonds.

De route is niet alleen een aanrader voor gezinnen maar ook scholen en kinderopvangorganisaties zijn van harte welkom dit kindernatuurpad te ontdekken! De activiteiten zijn vooral gericht op kinderen tussen de 6 en 12 jaar.