Nieuw! Special Gym & Dance groep

U bekijkt een pagina uit het archief 08-05-2021

Sinds enkele weken is er in Bronckhorst de Special Gym & Dance groep. Een gymgroep speciaal ontwikkeld voor kinderen met een beperking, in samenwerking met lokale partijen en onze combinatiefunctionaris Karin te Heggeler. Er zijn nog een paar plekjes beschikbaar.

Dit initiatief kwam voort uit een verzoek van de Keppelse gymvereniging De Sperwer aan onze combinatiefunctionaris Karin. Een ouder met een kind met een beperking vroeg of er een gymactiviteit was voor haar kind. De Sperwer was enthousiast, maar hoe krijg je dit van de grond? Wie kan de lessen verzorgen? Is er bij meer kinderen interesse voor?

Aan de slag

Met het enthousiasme rondom de Special Olympics Nationale Spelen in 2018 in het achterhoofd ging Karin met haar collega-combinatiefunctionarissen aan de slag. Ze brachten eerste de doelgroep in kaart: kinderen van 6 tot 14 jaar met lichamelijke en/of geestelijke beperkingen, voor wie sporten bij een reguliere vereniging lastig is en waarvoor bijvoorbeeld ook een G-voetbalteam te hoog gegrepen is. Vervolgens brachten ze partijen bij elkaar die de doelgroep goed kennen.

Enthousiaste en vakkundige leiders

Samen met docent Alexander Tempels van SO Mariëndael uit Doetinchem, een school voor kinderen met een beperking, is een plan uitgewerkt en van start gegaan. Ook Linde Melgers uit Keijenborg, vakleerkracht sport bij onder andere SO Leeuwerikschool, haakte aan. Daarnaast leveren stagiaires Evi en Maarten van het Graafschap College een geweldige bijdrage.

Start

Er werd een geschikte, prikkelarme, locatie gevonden. Sportzaal/buurthuis D’n Draejer in Velswijk paste prachtig in het plaatje. Intussen hadden verschillende deelnemers zich al aangemeld, die stonden te popelen om te beginnen. Door corona is de start binnen uitgesteld. Maar half maart is toch buiten, coronaproof, begonnen met de eerste wekelijkse activiteiten. Ondanks af en toe koude handen en tenen, is het plezier zo groot dat het geen belemmering is wekelijks om buiten te sporten.

Uitdagend

De naam van de groep, Special Gym & Dance groep, dekt de lading volledig, muziek voor de sfeer en swingen, spel en ook uitdaging zijn iedere week van toepassing. Sportleiders Evi, Maarten en Linde bouwen steeds wat moois en uitdagends op voor de kinderen. Ze stimuleren ze op een speelse manier om grenzen te verleggen. Voor de ouders is het ontzettend mooi om te zien dat er voor hun kinderen, na schooltijd, ook een vereniging is waar ze op hun plek zijn. Na enkele weken gratis proeftrainen zijn de kinderen lid geworden van De Sperwer.

Samen maken we Bronckhorst

Het opzetten en aanjagen van dit initiatief is een mooi voorbeeld hoe we samen met verschillende partijen een unieke sportgroep van de grond hebben gekregen. Wij wensen de kinderen heel veel mooie sporturen toe!

Meer info

Ook iets voor uw kind?

Wilt u meer informatie over deze sportgroep, vraagt u zich af of het wellicht iets is voor uw kind? Aarzel niet en neem contact op met combinatiefunctionaris Karin ten Heggeler van de gemeente, via e-mail: k.tenheggeler@bronckhorst.nl of tel. (0575) 75 02 50.