Nieuwe jonge inwoners verwelkomen we met boom

U bekijkt een pagina uit het archief 19-10-2021

Graag geven we nieuwe jonge inwoners een groen welkom. Kinderen die worden geboren binnen de gemeente én kinderen die in hun eerste levensjaar verhuizen naar Bronckhorst bieden we een gratis geboorteboom aan. Met deze actie verwelkomen we hen op een bijzondere manier en schenken we aandacht aan biodiversiteit, die we met het geven van de bomen vergroten.

We hebben een lijst van bomen samengeteld waar mensen uit mogen kiezen. Deze bomen zijn gekozen omdat ze een mooie bloeiwijze en vorm hebben, maar vooral omdat ze een meerwaarde hebben voor de biodiversiteit. Het zijn voedselbronnen voor met name bijen, hommels, vlinders en vogels. Ook is de boom een mooi symbool van de verbondenheid met de geboortegrond en de woonomgeving van het kind. Het is de bedoeling dat de geboorteboom op eigen grond wordt geplant.

Op een 3-tal data kunnen de bomen bij de gemeentewerf worden afgehaald. Op 23 oktober om 10.00 uur reikt wethouder Paul Hofman de eerste geboortebomen uit op de gemeentewerf. De jonge inwoners die hiervoor in aanmerking komen, krijgen een brief met alle informatie van de gemeente.