Nieuwe Premium Partner De Graafschap uit Onverwachte Hoek

U bekijkt een pagina uit het archief 10-08-2022

Voetbalclub De Graafschap trapt het nieuwe seizoen af met als premium partner: Onverwachte Hoek. Achterhoekse bedrijven, zorg-, cultuur-, onderwijsorganisaties en gemeenten (waaronder Bronckhorst), verenigd in het platform Onverwachte Hoek, gaan de samenwerking met de voetbalclub aan om de Achterhoek prominenter op de kaart te zetten als aantrekkelijke werkregio.

Met het partnerschap hoopt Onverwachte Hoek meer bereik en bekendheid te krijgen voor de Achterhoek als regio om te werken en te wonen. De keuze voor De Graafschap ligt voor de hand. De club vertegenwoordigt de regio – ook landelijk – met trots en trekt met succes spelers aan van buiten de Achterhoek. Precies zoals ook Onverwachte Hoek mensen vanuit heel Nederland wil overtuigen en helpen de stap naar een carrière in de Achterhoek te zetten. Behalve de vermelding van onverwachtehoek.nl op de borst van het shirt, krijgt de samenwerking o.a. vorm in een eigen Onverwachte Hoek-kroeg in het stadion en diverse evenementen rondom thuis- en uitwedstrijden. Met deze samenwerking zetten we de schijnwerper vol op de Achterhoek als aantrekkelijke werk- en woonregio en hopen we mensen over de streep te trekken te komen werken bij de mooie innovatieve bedrijven in de Achterhoek.

Platform voor tekort op arbeidsmarkt

Online platform Onverwachte Hoek is ruim een jaar geleden gestart vanuit een gedeelde urgentie om nu en in de toekomst goed personeel te vinden. Jaarlijks heeft de regio een tekort van 1.900 arbeidskrachten, voornamelijk in de techniek-, zorg- en onderwijssector. Deze nieuwe arbeidskrachten zijn niet alleen nodig voor het vervullen van de vele vacatures, maar zorgen er ook voor dat de leefbaarheid in onze dorpen blijft bestaan en de voorzieningen overeind kunnen blijven. De Achterhoek heeft economische kracht en potentie: er zijn veel innovatieve bedrijven gevestigd en er wordt geïnvesteerd in mobiliteit.

Onverwachte Hoek laat - via ervarings- en bedrijvenverhalen en een actueel vacatureaanbod - zien dat de Achterhoek niet alleen kansrijk is als werkregio, maar ook één van de weinige plekken in Nederland waar je nog heel mooi groen kunt wonen.