NL-Alert testbericht op 6 december

U bekijkt een pagina uit het archief 07-12-2021

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over acute noodsituaties. Op maandag 6 december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Zo kunt u ervaren hoe een NL-Alert klinkt en eruitziet. U ontvangt het NL-Alert testbericht op uw mobiele telefoon. Daarvoor moet uw mobiel opgeladen zijn én aanstaan. Let wel op, als u oordopjes of een koptelefoon gebruikt dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt en informeert u bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Denk aan een grote brand op een industrieterrein, onverwacht noodweer of een rookwolk met giftige stoffen. In een NL-Alert staat altijd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie en updates kunt vinden. Ontvang u een NL-Alert? Lees het bericht direct, kom in actie en informeer anderen.

Zo ontvangt u een NL-Alert

NL-Alerts ontvangt u op de mobiele telefoon. Als u een NL-Alert binnenkrijgt, hoort u een hard en doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal berichtje. U ziet het NL-Alert gelijk op het beginscherm van je mobiele telefoon. Om NL-Alerts te ontvangen, moet uw mobiel opgeladen zijn én aanstaan.

Voor het ontvangen van NL-Alerts hoeft u niets in te stellen op uw mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem, uw telefoonnummer blijft onbekend. U ontvangt een NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is. Naast NL-Alert op uw mobiel, ziet u NL-Alerts ook op steeds meer digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer en digitale reclameborden.

Geen NL-Alert ontvangen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom u het NL-Alert niet ontvangt.

  • Uw mobiele telefoon stond uit of op vliegtuigstand.
  • U had tijdelijk geen bereik.
  • Uw mobiele telefoon was niet verbonden met een zendmast die het NL-Alert uitzond.