Onderhoudswerkzaamheden N814 Wehl – Laag-Keppel

U bekijkt een pagina uit het archief 15-06-2019

Provincie Gelderland start maandag 10 juni met onderhoudswerkzaamheden aan de N814 Keppelseweg-Wehlsedijk-Dorpstraat, gemeente Doetinchem en gemeente Bronckhorst. De werkzaamheden zijn naar verwachting op vrijdag 14 juni klaar.  

Iedere negen jaar wordt het asfalt op een weggedeelte vervangen. Tegelijkertijd kijken we dan of we deze werkzaamheden kunnen combineren met het verbeteren van verkeersveiligheid, landschap en natuur versterken en verbeteren van de leefomgeving. Het traject Wehl - Laag-Keppel is nu aan de beurt. Door onder andere het vervangen van het asfalt op de drempels tussen Wehl – Laag Keppel en het vervangen van asfalt in de bebouwde kom Laag- Keppel (Dorpsstraat) met geluid reducerend asfalt is het nodig om een deel van de weg voor vijf dagen af te sluiten. Dit levert de nodige overlast op, maar is nodig voor de veiligheid van de weggebruikers én de mensen die aan de weg werken.  Ook voert het Waterschap Rijn en IJssel enkele onderhoudsmaatregelen uit aan de ophaalbrug over de Oude IJssel.

Informatie bijeenkomst bewoners Dorpsstraat

Provincie Gelderland en de aannemer organiseren 3 juni 2019 een informatie bijeenkomst (17.00-18.30 uur) om bewoners van de N814 Dorpsstraat te informeren. Op deze avond staat de bereikbaarheid van de woningen centraal. De betreffende bewoners worden via een persoonlijke brief uitgenodigd. 

Omleidingsroute

  • De N814 Wehl – Laag-Keppel wordt afgesloten vanaf de rotonde Broekhuizerstraat (N813) tot aan de verkeerslichten kruising Rijksweg (N317).
  • Het doorgaand verkeer op de N814 wordt omgeleid vanuit Wehl via de N813 Broekhuizerstraat/Liemersweg – N317 Energieweg/ Keppelseweg naar Laag-Keppel en omgekeerd.
  • Fietsers worden omgeleid vanuit Wehl via het fietspad langs de Oude IJssel - ophaalbrug aan de Jonker Emielweg - parallelweg N317 richting Laag-Keppel en omgekeerd.

Meer informatie

Op www.bereikbaargelderland.nl staat de actuele informatie over wegwerkzaamheden en eventuele omleidingen. Voor de meest actuele stand van zaken kan bereikbaargelderland.nl een gratis e-mail alert worden ingeschakeld.