Ontwerp De Strip Hengelo (Gld) klaar, laat uw mening horen

U bekijkt een pagina uit het archief 01-05-2021

De werkgroep Vitale Kernen Hengelo en gemeente Bronckhorst organiseren op 14 april tussen 19.00 en 20.00 uur een online presentatie en informatiebijeenkomst over de voorgenomen verbeteringen aan de De Strip in Hengelo (Gld). De Strip is het gebied tussen de kruising Schoolstraat-Raadhuisstraat en de Kerkstraat-Raadhuisstraat, inclusief het voetgangersgebied van de Schoolstraat tot aan de Kerkstraat, langs de Albert Heijn, het oude gemeentehuis en het nieuwe gezondheidscentrum.

Verbeterplan Raadhuisstraat

Nu het gezondheidscentrum klaar is en de starterswoningen in aanbouw zijn, is het tijd om werk te maken van de Strip: het hart van het Hengelose winkelgebied.

Aan het verbeterontwerp is lang gewerkt. Al in 2017 haalde de werkgroep Vitale Kernen informatie op in het oude gemeentehuis. Ontwerpsessies met aanwonenden en ondernemers volgden in 2019. Ook leerlingen van basisschool De Leer dachten mee. In het ontwerp is rekening gehouden met het beperken van het aantal zijstraten op de Raadhuisstraat, het behoud van parkeerplaatsen en plekken voor ontmoeting en vergroening.
Als werkgroep Vitale Kernen hoopten we natuurlijk ook op een reeds geopend Italiaans restaurant en zelfs de verbinding door te trekken naar de winkels Kruidvat, Plus en Ter Stal. Na een kostenraming is op basis van de gegeven prijzen per onderdeel gekeken welke onderdelen uitgevoerd kunnen worden en een selectie gemaakt voor dit verbeterontwerp.

Online informatiebijeenkomst

Op 14 april werden tijdens een online informatiebijeenkomst de plannen gepresenteerd. 

Laat uw mening horen

Kon u 14 april niet bij de informatiebijeenkomst zijn of wilt u nog eens goed naar de plannen kijken? Het verbeterontwerp, referentie- en sfeerbeelden en een toelichting zijn onder aan dit bericht te vinden. Via onderstaande button kunt u uw reactie in sturen.

U kon reageren tot en met 30 april 2021. Er wordt een reactienota opgemaakt waarin staat hoe de opgehaalde opmerkingen worden verwerkt, waarna de gemeente het ontwerp optimaliseert. Daarna volgt de formele ter inzagelegging.