Op bezoek met Bronckhorster koek

U bekijkt een pagina uit het archief 09-08-2022

Soms is er een bericht dat de speciale aandacht trekt van onze burgemeester. Bijvoorbeeld omdat het een bijzondere gebeurtenis betreft of omdat iemand iets opvallends meemaakt of doet. Burgemeester Besselink gaat dan graag bij de betrokkene(n) langs. Natuurlijk komt ze niet met lege handen, maar gaat ze dan op bezoek met heerlijke Bronckhorster koek. Ze doet dit regelmatig. Dit keer ging ze naar inwoners in Drempt en Wichmond.

Een succesvolle reanimatie staat of valt bij snel ingrijpen door mensen die weten hoe te handelen. De beschikbaarheid van 24/7 bereikbare en betrouwbare zogenaamde AED’s speelt daarbij een belangrijke rol. In 2008 riep de gemeente de stichting AED Bronckhorst in het leven. In dorpskernen kwam een AED zodat een dekkend netwerk ontstond dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Dit jaar is de stichting begonnen een aantal apparaten te vervangen door nieuwe. Te beginnen in Drempt en Keppel. Burgemeester Besselink: “De stichting en zijn vrijwilligers leveren geweldig werk. Dianne Bremer is één van die gemotiveerde vrijwilligers die 24/7 klaar staat. Als verpleegkundige staat de zorg voor de medemens hoog bij haar in het vaandel. Met de AED redt ze levens en staat ze dag en nacht klaar. Met elkaar zorgen zij dat dit ook in de toekomst mogelijk blijft met up to date apparatuur. Ook de lokale stichting Kruiswerk en EHBO-vereniging dragen bij, met financiën en trainingen. Een enorm compliment waard!”

Ook ging ze afgelopen week langs bij camping Warnstee in Wichmond. De eigenaren Evert en Simone werden onlangs verrast door campingspecialist ACSI met een eervolle vermelding, behorend bij hun verkiezing van de beste camping van het land. De camping won net niet 1 van de Awards maar kreeg wel zoveel stemmen dat zij een eervolle vermelding ontvingen in de vorm van een oorkonde én een goede plek in het aanbod van ACSI. Burgemeester Besselink: “Ik snap die eervolle vermelding, alleen het bezoek was al een minivakantie. De ontspannen en prettige sfeer van de camping is direct voelbaar. De nominatie kregen ze omdat zij hun camping zeer goed runnen en gasten er kunnen rekenen op een fijne vakantie. Daar mogen ze trots op zijn. En daar ben ik trots op. Zoveel stemmen krijg je niet voor niets.”