Op bezoek met Bronckhorster koek

U bekijkt een pagina uit het archief 29-11-2022

Soms is er een bericht dat de speciale aandacht trekt van onze burgemeester. Bijvoorbeeld omdat het een bijzondere gebeurtenis betreft of iemand iets opvallends meemaakt. Burgemeester Besselink gaat dan graag bij de betrokkene(n) langs. Natuurlijk komt ze niet met lege handen, maar gaat ze dan op bezoek met heerlijke Bronckhorster koek. Ze doet dit regelmatig. Deze keer ging ze naar Liesbeth en Frank Mulder.

In de Achterhoek en natuurlijk ook in Bronckhorst staan veel mooie boerderijen. De Boerderijenstichting Achterhoek wilde extra aandacht geven aan dit mooie culturele erfgoed en schreef de verkiezing voor de mooiste van de Achterhoek uit. Er kwamen 19 aanmeldingen binnen. Onder andere van de eigenaren van boerderij De Witte Hemel in Drempt. Er waren 2 prijzen te winnen. Een prijs van de vakjury en een publieksprijs. De vakjury koos na het bezoeken van de panden voor ’t Hiddink in Ruurlo. Maar de publieksprijs, waarvoor bijna 1.000 mensen hun stem uitbrachten, ging naar de Dremptse boerderij!

De bewoners van de Witte Hemel zijn natuurlijk hartstikke trots op hun prijs. Marianne Besselink: “En terecht wat een prachtige boerderij in onze mooie Bronckhorster omgeving. Ik kreeg een rondleiding en het is goed te zien dat zij met veel liefde en aandacht restauraties uitvoeren. Dit bijzondere plekje met alle historie kunnen behouden voor de toekomst is wat hen drijft.”