Oproep voor ‘Vrijwilliger van het jaar 2018’

U bekijkt een pagina uit het archief 14-12-2018
De vrijwilligers die wij vorig jaar in het zonnetje zetten

Vrijwilligers die zich in Bronckhorst inzetten, zetten wij graag in het zonnetje met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’. Tot 14 december 2018 konden personen of groepen aangemeld worden. We huldigen de winnende vrijwilligers tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis op 9 januari 2019.

De aanmelding voor de vrijwilligersprijs is dit jaar anders dan voorheen. Dit jaar kunnen vrijwilligers aangemeld worden voor drie categorieën: zorg, jeugd en leefbaarheid. Per categorie is er één winnaar. Op deze wijze kan per categorie getoond worden hoe levendig het vrijwilligers- en verenigingsleven in onze gemeente is. Maar vooral is het zo voor meer mensen mogelijk in aanmerking te komen voor de vrijwilligersprijs van het jaar.

We hebben geen speciale criteria meer opgesteld. Iedereen kan aangemeld worden voor één van de drie categorieën. 

De reden voor de vernieuwde opzet is dat de gemeente elke persoon die vrijwilligerswerk verricht waardevol vindt en dit graag wil uiten naar vrijwilligers. Het was gebruikelijk om de huldiging van de vrijwilligers te gieten in een soort verkiezing. “Wij hebben bij vrijwilligers gemerkt dat dit competitie-element niet altijd het gewenste resultaat oplevert. Terwijl er in de hele gemeente ontzettend veel goede vrijwilligersinitiatieven zijn en wij iedereen belangrijk vinden. Daarnaast is het vergelijken van vrijwilligers enorm lastig.” licht wethouder Evert Blaauw toe.

Groot belang vrijwilligerswerk

Met de verkiezing ‘Vrijwilliger van het jaar’ laat de gemeente z’n enorme waardering blijken voor het vrijwilligerswerk. Vrijwilligerswerk is namelijk van groot belang voor grote groepen in onze gemeente of voor de hele gemeenschap. De benoeming is een symbolische prijs en de verkozen vrijwilligers representeren alle vrijwilligers.

Meer info

Op de foto: De vrijwilligers die we vorig jaar in het zonnetje zetten.