P10 steunt lokale initiatieven met de Henk Aalderink-prijs

Hebt u een initiatief dat bijdraagt aan een toekomstbestendig platteland? Doe dan mee aan de Henk Aalderink-prijs die is opengesteld door de P10, het samenwerkingsverband van dertig grote plattelandsgemeenten. Met de prijs worden inwoners beloond die zich inzetten voor hun dorp of gemeenschap met een vernieuwend en duurzaam initiatief. De winnaar krijgt 2.000 euro!

Lokale bewonersinitiatieven leveren een grote bijdrage aan een toekomstbestendig platteland. Denk bijvoorbeeld aan een energiecoöperatie of een buurtinitiatief om de biodiversiteit te verbeteren. Dit soort initiatieven, waarbij inwoners het sámen doen, wil de P10 graag in het zonnetje zetten.

Aanmelden

De prijs is vernoemd naar onze voormalige burgemeester en oprichter van de P10 Henk Aalderink. De prijs wordt dit jaar voor de 6e keer uitgereikt. Een onafhankelijke jury beoordeeld de inzendingen. Aanmelden kan tot 30 mei 2022. De uitreiking is op 30 juni tijdens de Zomersessie van de P10. Initiatiefnemers wordt gevraagd om een motivatie te schrijven waaruit blijkt dat het initiatief bijdraagt aan een leefbaar platteland dat klaar is voor de toekomst.