Plannen windpark op Landgoed Keppel

U bekijkt een pagina uit het archief 27-02-2021

Er zijn plannen voor een windpark op Landgoed Keppel, binnen de gemeentegrens van Doetinchem. Dit project heet Windpark Doetinchem en is een initiatief van Landgoed Keppel en Green Trust, een adviesbureau voor duurzame energieprojecten. Op 3 maart 2021 organiseert Windpark Doetinchem een digitale informatieavond voor betrokkenen. Omwonenden, ook in de gemeente Bronckhorst, horen hier natuurlijk bij. Aanmelden kan tot uiterlijk 26 februari.

Beoogd Windpark Doetinchem

Beoogd Windpark Doetinchem zal bestaan uit 4 à 5 windturbines met een hoogte van circa 230 meter (mast inclusief hoogste punt uiteinde wiek), in de buurt van de Barlhammerweg in Doetinchem. Het doel van dit project is volgens de initiatiefnemers tweeledig: aan de ene kant draagt het windpark bij aan het behoud van het landgoed voor de omgeving. Een deel van de opbrengsten van het windpark zal namelijk ten goede komen aan het landgoed. Aan de andere kant versnelt het windpark de overgang naar duurzame energie. En draagt het bij aan het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente Doetinchem.

Digitale informatieavond 3 maart

Landgoed Keppel en Green Trust organiseren op 3 maart vanaf 19.15 uur een digitale informatieavond. De initiatiefnemers praten u in 1,5 uur bij over de plannen en de rol van de omgeving hierbij. Er is ook gelegenheid voor het stellen van vragen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot uiterlijk 26 februari door te klikken op de link ‘Aanmelden’ op www.windparkdoetinchem.nl. Hier is ook meer informatie over dit project te vinden.