Puk, Pien, Susan en Meike winnaars jongerenworkshop Perfecte Plaatje

U bekijkt een pagina uit het archief 17-04-2021

Door de coronamaatregelen en het onderwijs dat totaal anders gebeurt in deze tijd, is het voor jongeren niet gemakkelijk leuke activiteiten te ondernemen. De gemeente organiseert daarom verschillende coronaproof activiteiten voor jongeren. Een daarvan was in februari en maart de 3-delige online workshop Het Perfecte Plaatje, waarbij jongeren tussen de 11 en 20 jaar van vakdocenten Ellen en Puck leerden de mooiste foto’s te schieten voor hun socials. De animo was groot. Maar liefst 82 deelnemers stonden te trappelen en deden enthousiast mee aan de 3 online lessen. Met geweldig resultaat.

Wat een talentvolle fotografen zijn er! De eindopdracht die in het teken stond van Bronckhorst en hoe het is om hier nu en in de toekomst te wonen leverde de mooiste foto’s op. Puk Schooltink uit Baak is de winnares van de drieluik Omgevingsvisie geworden. Pien Korenblik, Meike Freriks beiden uit Zelhem en Susan Horsting uit Vorden gingen er met de andere prijzen vandoor. De jury maakte de winnaars op 1 april bekend.

Ruim 100 foto’s dongen mee naar prijs

De eindopdracht was een drieluik met als thema de Omgevingswet (een nieuwe wet die vanaf 2022 van kracht is). Waarom is het nu fijn om hier te wonen, wie maakt het fijn om hier te wonen en wat zou het nog fijner maken om hier te blijven wonen. Alle geleerde technieken mochten de deelnemers toepassen. Naast de 3 foto’s werd er ook een korte toelichting gevraagd waarom de deelnemers juist deze foto’s hadden ingeleverd. Dit leverde ruim 100 mooie foto’s op! Deze zijn beoordeeld door een jury die bestond uit burgemeester Marianne Besselink, wethouder Willem Buunk (verantwoordelijk voor de invoering van de Omgevingswet in Bronckhorst), fotograaf en journalist Luuk Stam van Contact en de Gelderlander en fotograaf Theo Kock van de Gelderlander.

Puk Schooltink (14 jaar) won de Canon spiegelreflex camera omdat zij de opdracht in het geheel het beste had uitgevoerd. Puk had foto’s gemaakt van een mooie boom in de slingewal in Baak, een foto van haar opa en een foto van zichzelf denkend aan de toekomst. Ze vraagt zich af “Is er straks voor mij ook een huis zodat ik hier kan blijven wonen”. Jurylid Theo was vooral onder de indruk van de sprekende foto van haar opa, de foto van haarzelf gaf echter de doorslag. Ze had de opdracht goed uitgevoerd, mooie foto’s met een pakkend verhaal.

Ezels en lievelingskip

Ook waren er drie Polaroid camera’s te verdelen voor de beste foto. Susan Horsting (13 jaar) was één van de gelukkigen en maakte een prachtige foto van het Baakse Bos waar ze vaak gaat wandelen. Professioneel fotograaf Theo Kock “Ik had die foto graag zelf gemaakt! Heel mooi!”  Pien Korenblik (19 jaar) won een camera met haar kleurrijke foto van de ezelstal op de Langenberg. De derde Polaroid camera was voor Meike Freriks (11 jaar). Zij maakte een hele mooie foto van haar lievelingskip. Meike liet zien dat ze goed had opgelet tijdens de driedelige workshop. Ze had de foto dichtbij genomen, de kip is iets wazig en het spiegelbeeld van de kip is heel scherp. Ook de overige deelnemers gaan niet met lege handen naar huis en krijgen binnenkort een mooie afdruk van hun foto op posterformaat cadeau van ons.

Expositie

Nieuwsgierig naar alle foto’s die meededen aan de eindopdracht? Ga naar www.bronckhorst.nl/perfecteplaatje. Al deze foto’s gebruiken we voor publicaties rond de invoering van de Omgevingswet en zijn daarnaast de komende tijd te zien bij allerhande artikelen op de gemeentepagina’s in Contact, op onze website en sociale media kanalen. Extra bijzonder is dat er, mits de corona maatregelen het toestaan, in het najaar ook een expositie komt in het gemeentehuis. Geweldig bedankt fotografen en veel plezier met de opgedane fotokennis op jullie eigen socials!